- (4 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Tsu'Tey
Napisano 02 marzec 2010 - 14:55

Fìkifkey alor yawne lu oeru
Napisano 02 marzec 2010 - 17:27
Napisano 02 marzec 2010 - 20:54
Tsu'tey też głupio zginął jak by dalej wwalczył łukiem to by przeżył a tak to sam się zabił...

Magia jest w opinii niektórych ucieleśnieniem Chaosu. Jest kluczem zdolnym otworzyć zakazane drzwi. Drzwi, za którymi czai się koszmar, zgroza i niewyobrażalna okropność, za którymi czyhają wrogie, destrukcyjne siły, moce czystego zła, mogące unicestwić nie tylko tego, kto drzwi te uchyli, ale i cały świat. A ponieważ nie brakuje takich, którzy przy owych drzwiach manipulują, kiedyś ktoś popełni błąd, a wówczas zagłada świata będzie przesądzona i nieuchronna. Magia jest zatem zemstą i orężem Chaosu. To, że po Koniunkcji Sfer ludzie nauczyli posługiwać się magią, jest przekleństwem i zgubą świata. Zgubą ludzkości. I tak jest. Ci, którzy uważają magię za Chaos, nie mylą się.
Yennefer z Vengerbergu do Ciri podczas nauki w Ellander.
Napisano 02 marzec 2010 - 23:46
Początkowo nie darzyłem go zbytnią sympatią, jednak już pod ten koniec, kiedy postanowił (no tak naprawdę nie miał wyboru) pomóc Jake'owi, to chociażby za samą jego odwagę i poświęcenie byłem skory go polubić, i naprawdę ciężko było mi patrzeć jak "polega" w walce.
Napisano 03 marzec 2010 - 16:57
bardzo mi tez sie podoba zaufanie i pewność jaka powierzył Jake'owi pod koniec filmu, oczywiście jest to tłumaczone tym ze Jake jest Toruk Macto, ale jednak podziw
za to ciekawi mnie jakie losy miał Tsu'tay wcześniej, czemu tak nienawidzi Ludzi Nieba, a szczególnie 'demonów w fałszywym ciele', liczę ze książka może rozwieje te tajemnice
Napisano 03 marzec 2010 - 17:29
Użytkownik Jakesully dnia 03 marca 2010 - 16:57 napisał
Przypuszczam, że początkowo miał przyjazne stosunki do Ludzi Nieba, które zmieniły się diametralnie po tajemniczej masakrze w szkole Grace. Śmierć poniosła m.in. jego niedoszła szwagierka, więc miał bardzo osobiste powody by znienawidzić zarówno Ludzi Nieba, jak i demony w fałszywym ciele. Oczywiście to tylko moje przypuszczenia, które ostatecznie rozwieje książka.

Fìkifkey alor yawne lu oeru
Napisano 06 marzec 2010 - 12:06
przepraszam z duble posta

Magia jest w opinii niektórych ucieleśnieniem Chaosu. Jest kluczem zdolnym otworzyć zakazane drzwi. Drzwi, za którymi czai się koszmar, zgroza i niewyobrażalna okropność, za którymi czyhają wrogie, destrukcyjne siły, moce czystego zła, mogące unicestwić nie tylko tego, kto drzwi te uchyli, ale i cały świat. A ponieważ nie brakuje takich, którzy przy owych drzwiach manipulują, kiedyś ktoś popełni błąd, a wówczas zagłada świata będzie przesądzona i nieuchronna. Magia jest zatem zemstą i orężem Chaosu. To, że po Koniunkcji Sfer ludzie nauczyli posługiwać się magią, jest przekleństwem i zgubą świata. Zgubą ludzkości. I tak jest. Ci, którzy uważają magię za Chaos, nie mylą się.
Napisano 10 marzec 2010 - 17:29

Napisano 22 marzec 2010 - 11:55
Ooo znalazłem. Jest tutaj Post #14 mówi wszystko.

Napisano 22 marzec 2010 - 18:17
Od początku wyglądał mi na takiego który najpierw robi a potem myśli.
Je adore voir tu beau yeux .
I love looking in your beautiful eyes.
Me encanta ver tus hermosos ojos
Oel ngeyä lora menarit tse'eia
Napisano 22 marzec 2010 - 22:18
Użytkownik Ku dnia 22 marca 2010 - 11:55 napisał
Ooo znalazłem. Jest tutaj Post #14 mówi wszystko.
Pozbawił go Tsahaylu Wainfleet.

"- Hmm... Ale teraz... Ludzi jest przecież dużo więcej niż... Niż was.
- Bo mnożycie się jak króliki- zgrzytnął zębami krasnolud.- Nic, tylko byście chędożyli, w kółko, bez wyboru, z kim popadło i gdzie popadło. (...) To i masz szczerą prawdę i wierną historię świata, którym włada ten, kto sprawniej rozłupuje innym czaszki i w szybszym tempie nadmuchuje baby. (...)
- Yarpen- rzekł zimno Geralt, podjeżdżając do nich na Płotce- Powściągnij się nieco, jeśli łaska, w doborze słów.
A. Sapkowski
Napisano 22 marzec 2010 - 23:53
- (4 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox