Tsu'Tey
Napisano 11 maj 2010 - 19:50
Użytkownik BlackMetal dnia 06 maja 2010 - 15:22 napisał
Taką postawą również mi zaimponował- lojalny dla "swoich".
Tą swoją odwagą i pewnością siebie często mnie rozśmieszał. Ale nie odczytywałam tego jako rzeczywiste groźby a raczej jego styl bycia
Napisano 11 maj 2010 - 21:25
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."
Napisano 11 maj 2010 - 21:25
"Wolna jak ptak,
Niczym anioł, co na skrzydłach mknie.
Lekka jak wiatr,
Kiedy w lustrze wody budzi się..."
Napisano 11 maj 2010 - 21:44
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
Napisano 11 maj 2010 - 23:04
"Wolna jak ptak,
Niczym anioł, co na skrzydłach mknie.
Lekka jak wiatr,
Kiedy w lustrze wody budzi się..."
Napisano 11 maj 2010 - 23:16
Napisano 12 maj 2010 - 14:20
Wg mnie,w jego przypadku ta pewność siebie i zaciętość niebyła wadą bo pokrywała się honorem i lojalnością. Ale nie tylko on miał prawo nie ufać ludziom z nieba bo z pewnością cały klan Navi odczuwał ich negatywny wpływ. I choć Neytiri widzi w Jake wybrańca to on tak na prawdę zdobywa zaufanie i autorytet klanu dopiero gdy zdobywa Toruka. W scenie gdzie ludzie niszczą dom, Na'vi zostawiają Sulle'go, ratując Grace. I choć przed zniszczeniem Drzewa Domu Mo'at ratuje ich to był to raczej akt desperacji niż zaufania.
Z drugiej strony to, że Tsu'Tey uznawał autorytety i bronił za wszelką cenę rodzinnego klanu mogło wynikać z kultury Na'vi. Oni nie byli agresywni ale stanowili mocną jedność. Jednak podejrzliwość Tsu'Tey i pewność momentami była przesadna.
Mimo wszystko Tsu'Tey był dla mnie wzorem i podziwiam go.
Napisano 21 sierpień 2010 - 17:29
Napisano 21 sierpień 2010 - 17:51
PS Do tego był wielkim wojownikiem i myśliwym, możliwe też że zapewnił sobie jakieś względy u Neytiri
Napisano 21 sierpień 2010 - 18:53
Użytkownik Silmean Farotherenin dnia 21 sierpień 2010 - 17:51 napisał
PS Do tego był wielkim wojownikiem i myśliwym, możliwe też że zapewnił sobie jakieś względy u Neytiri
Niekoniecznie u Neytiri, może u Eytukana
Napisano 21 sierpień 2010 - 19:57
Użytkownik Janinka11 dnia 21 sierpień 2010 - 19:53 napisał
Tak. Widać, że Eytukan mu w pełni ufał m.in. stawiając go na czele rady wojennej po zniszczeniu przez buldożery Drzew Głosów. Jego małżeństwo z Neytiri byłoby w pełni aranżowane. Neytiri go nie kochała, a jemu imo bardziej zależało na zostaniu wodzem.

Fìkifkey alor yawne lu oeru
Napisano 21 sierpień 2010 - 20:28
Cytat
może i tak ale jeśli by się nie kochali to eywa raczej by ich nie połączyła na resztę życia
neytiri i tsu'tey-a pewnie wychowywali ze sobą od małego aby się dobrze znali i aby w przyszłości doprowadziło to od ich związku

Napisano 21 sierpień 2010 - 20:48
Cytat
racja źle napisałem/sformułowałem zdanie. miało chodzić że: neytiri kochała tsu'tey-a potem pokochała tez jake, ostatecznie wybrała jake.
a to fotka neytiri kiedy się uśmiechała do tsu'tey-a (podczas pierwszej nauki jake jazdy na koniach)
http://img96.imagesh...6/690/n25qr.jpg

Napisano 21 sierpień 2010 - 22:00
Użytkownik Xantis dnia 21 sierpień 2010 - 21:48 napisał
Mnie zawsze śmieszy scena, gdy Neytiri klepie Mrocznego Konia Tsu'Teya.
Napisano 22 sierpień 2010 - 10:04
Użytkownik Xante dnia 21 sierpień 2010 - 23:36 napisał
Chodzi o to, że siostra Neytiri wraz z kilkoma innymi młodymi Na'vi zaatakowała maszyny RDA po ścięciu jakiegoś drzewa, żołnierze ich ścigali i złapali w szkole, gdzie się schroniły.
Napisano 22 sierpień 2010 - 10:14
Cytat
Neytiri uśmiecha się na tej fotce do Jake'a, bawi Ją jak jest ubrudzony błotem, po czym jej uśmiech znika i mówi do Tsu'tey-a nawet nie patrząc mu w oczy, aby odjechał.

Fìkifkey alor yawne lu oeru

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox