Piszemy list do Jamesa Camerona
Napisano 05 maj 2010 - 13:14
Mam nadzieję, że druga odsłona Pańskiego filmu będzie nawet jeszcze bardziej udana niż pierwsza, w co nie wątpię.
Albert Einstein
Napisano 06 maj 2010 - 14:53
Pan nie niecierpliwić fanów i jak najszybciej zrobić drugą część. Ale apeluję, niech się Pan nie śpieszy, niech Pan dopieści tą część! Jeśli ludzie naprawdę kochają ten film poczekają! A zapewniam, ludzie wolą poczekać i zobaczyć coś genialnego, błyskotliwego niż jakieś ochłapy (Nie żebym uważał, że Pan nie stworzy świetnego filmu.) Jeszcze raz Panu dziękuję i niech Pan jeszcze więcej tworzy tak wspaniałych filmów, niekoniecznie w uniwersum Avatara.
No trochę się rozpisałem, ale możecie skrócić. I trochę tych "Panów" się nazbierało.
Oto moje zasady:
I. Jeśli masz coś do mnie powiedz mi to prosto w twarz.
II. Jeśli już masz mi coś do powiedzenia to zrób to poprawnie ortograficznie i składniowo.
III. Nigdy nie słucham i nie rozmawiam z tchórzami i idiotami.
IV. Nie wyzywaj mnie ani nie obrażaj, bo mocny na odległość to każdy jest.
V. Wyrażam własną opinię, ale nie podważam niczyich opinii.
VI. Każdy ma swój gust, jeśli mój ci się nie podoba to się nie odzywaj.
VII. Nie lubię niesprawiedliwych ludzi i sądów.
VIII. Nie muszę ciebie lubić, ty mnie też, ale tolerujmy się nawzajem.
IX. Nie pytaj gdzie coś znaleźć tylko sam poszukaj, chyba ze już nie możesz znaleźć.
X. Zanim do mnie napiszesz z pytaniem przemyśl je przynajmniej trzy razy.
To są moje zasady, jeśli ci się nie podobają mam jeszcze inne...
XI. Nie tępię leni, tępię idiotów.
Wujek Google nie boli!
Napisano 06 maj 2010 - 15:41
Cytat
Na szafot, za herezje!
"Dziękuję Panu za to, że pokazał mi Pan to, czego od dawna szukałem. Do tej pory nie sądziłem, że to właśnie film nakieruje mnie na właściwą ścieżkę; jak bardzo się myliłem! Bez wątpienia to właśnie "Avatar" ukształtował moje życie. Dziękuję."
1. Moje posty są subiektywne, agresywne, niegrzeczne i chamskie.
2. Moje poczucie humoru jest niesamowicie specyficzne. Toteż jeśli Cię obrażę, wyzwę, wyklnę lub zdyskryminuję uznaj to za objaw dobrego humoru.
3. To co napiszę, tyczy się dzisiaj. Jutro mogę napisać zupełnie co innego, i to też będzie prawda.
So f* what?! | Zatankować? | Na skrzydłach snu... | Przypudruj nosek... | Bądź dobry, Johnny
Napisano 07 maj 2010 - 12:10
stworzył Pan wiele wspaniałych filmów, które przypadły ludziom do gustu, jednak najnowsze Pana dzieło jest czymś więcej niż tylko filmem, ono przypadło ludziom także do serca. "Avatar" wyróżnia się spośród innych, tym, że jest zawarta w nim magia. Magia, która przyciąga tłumy, nie daje o sobie zapomnieć. Za te czary w sali kinowej chciałbym Panu dzisiaj podziękować, ale także i za to, iż mogłem polecieć na inną planetę (księżyc), że mogłem zachwycić się tamtejszą fauną i florą, że mogłem poznać istoty tam żyjące, ich kulturę i zwyczaje, że mogłem spędzać czas razem z nimi, tam daleko po za wyobraźnią; za mieszaninę emocji jakich doznałem w trakcie seansu, za to że w końcu dostrzegłem, iż nie dbając o środowisko naturalne w moim otoczeniu, szkodzę nam wszystkim, że nawet jeżeli natura wokół mnie nie potrzebuje mej pomocy, to pragnie aby pozostawił ją taką, jaką ona chce być, że nie najważniejsze są tylko moje sprawy, ale także innych, którzy chcą żyć wg własnych upodobań i zasad, a ja nie mam prawa im w tym przeszkadzać. Mam nadzieję, że inni też to zrozumieli i dzięki temu świat będzie lepszy. Za to wszystko serdecznie Panu dziękuję i jednocześnie składam szczere gratulacje, że udało się Panu czegoś takiego dokonać. "Dla triumfu zła wystarczy, aby dobrzy ludzie nic nie robili"
Mały komentarz do tego. Wyszły trochę długie, ale myślę, że Cameron by się tym nie zraził, on lubi czytać. Nie chciałem dziękować tylko za film jako taki, ogółem. Jak wiemy, Avatar to coś więcej i chciałem to wyrazić, coś więcej niż wszyscy, może trochę przesadziłem, z pewnością da się to z powodzeniem odchudzić. Myślę też, że ten cytat tam pasuje, list będzie się wyróżniać od innych. Argo na Twoje życzenie usunę ten komentarz.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."
Napisano 13 maj 2010 - 15:29
Przede wszystkim bardzo chciałbym panu podziękować, za wspaniałe dzieło które Pan stworzył, czyli film Avatar. Dzięki Panu możemy podziwiać wspaniały, barwny świat, który obecnie tak bardzo różni się od naszego szaroburego i zanieczyszczonego. Myślę, że wielu z nas zrozumiało przesłanie, które pragnie Pan przekazać przez ten film i wielu stara się przynajmniej w jakimś stopniu dbać o naszą Matkę Naturę.
Naprawdę szkoda, że ludzie, pod względem dbania o naturę, nawet w najmniejszym stopniu nie przypominają Na'vi, jest to bardzo smutna prawda, niestety naszym światem rządzi zysk i niektórzy ludzie nie cofną się przed niczym.
Napisano 22 sierpień 2010 - 08:16
Jak myślicie, czy to by się nadało? To moje prace, ręcznie szyte.
Napisano 01 luty 2011 - 20:06
Myślę że James Cameron czyta nasze posty i będzie robił coraz więcej filmów i gier związanych z Avatarem.
Pozdrawiam wszystkich wielkich FANÓW!!!
Napisano 07 luty 2011 - 12:11
Oficjalne pisemko do niego w tej sprawie z zaproszeniem? Lub cos w tym stylu? Tak myślę, że zwróciłby uwagę na nasze forum, gdyby otrzymał
takie zaproszenie?

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox