Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Avatar
  • > Bohaterowie i postacie
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS
  • (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • →
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Smierć w Avatarze

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Toruk Macto Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 455
  • Rejestracja 2010-02-14
Napisano 23 maj 2010 - 15:01

W Avatarze zginęło wiele osób. Fakt. Ale czyja śmierć poruszyła was najbardziej?
Myślę że wielu fanów zdołowała najbardziej śmierć Seze- ikrana Ney.

I takie drobne spostrzeżenie Grace umierała jakoś bardziej efektownie niż "umierał" Jake.
Fajniej też JC to pokazał- jak połączanie z avatarem, które się nie kończy.

Przenoszę z działu offtopic -dop. kubos

Dołączona grafika
Magia jest w opinii niektórych ucieleśnieniem Chaosu. Jest kluczem zdolnym otworzyć zakazane drzwi. Drzwi, za którymi czai się koszmar, zgroza i niewyobrażalna okropność, za którymi czyhają wrogie, destrukcyjne siły, moce czystego zła, mogące unicestwić nie tylko tego, kto drzwi te uchyli, ale i cały świat. A ponieważ nie brakuje takich, którzy przy owych drzwiach manipulują, kiedyś ktoś popełni błąd, a wówczas zagłada świata będzie przesądzona i nieuchronna. Magia jest zatem zemstą i orężem Chaosu. To, że po Koniunkcji Sfer ludzie nauczyli posługiwać się magią, jest przekleństwem i zgubą świata. Zgubą ludzkości. I tak jest. Ci, którzy uważają magię za Chaos, nie mylą się.
Yennefer z Vengerbergu do Ciri podczas nauki w Ellander.
Dołączona grafika
0
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Xantis Ikona

• Ikran Makto
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 1299
  • Rejestracja 2010-03-28
Napisano 23 maj 2010 - 16:22

Mnie najbardziej poruszyła śmierć Tsu’Tey-a , nieco mniej Grace. Czemu śmierć Tsu’Tey-a, ponieważ oddał życie za to co kochał.

Cytat

I takie drobne spostrzeżenie Grace umierała jakoś bardziej efektownie niż "umierał" Jake.
Fajniej też JC to pokazał- jak połączanie z avatarem, które się nie kończy.

Grace umierała z wycięczenia ( spowodowanego postrzałem oczywiście) a Jake się dusił to dwie różne śmierci a więc się różnią. Może też zadecydował talent/doświadczenie aktora :)
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   itachi690 Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 143
  • Rejestracja 2010-02-22
Napisano 23 maj 2010 - 17:21

Mi szkoda było Trudy bo była bardzo odważna :( no i oczywiście Tsu'tey bo przez większości filmu nie lubił Jake a potem się zmienił i walczył za swoje szkoda mi go było :( .
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Bocianek Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 97
  • Rejestracja 2010-04-06
Napisano 23 maj 2010 - 17:26

Przecież śmierci Tsu^teya nie pokazali w filmie... ale ok. Mnie najbardziej poruszyła śmierć Na^vich z klanu Omaticaya kiedy to ludzie przybyli zniszczyć ich dom.
Dołączona grafika
,,Nazwa, którą Na^vi nadali temu stworzeniu wywodzi się z wierzeń. Mówią one, że jeśli Leonopteriks rzuci na ciebie cień, będzie to ostatni cień, jaki ujrzysz w życiu."
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Chireadan Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 98
  • Rejestracja 2010-05-10

Napisano 23 maj 2010 - 17:34

A mnie najbardziej poruszyła śmierć Quaritcha!! :D :D
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Xantis Ikona

• Ikran Makto
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 1299
  • Rejestracja 2010-03-28
Napisano 23 maj 2010 - 18:05

Czy nie lepiej było ten temat założyć w tym dziale Chyba będzie tam lepiej pasował :)

Proszę o przeniesienie.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   itachi690 Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 143
  • Rejestracja 2010-02-22
Napisano 23 maj 2010 - 18:06

No fajnie zrobili jego śmierci do samego końca się nie podał dostał 2 wielkie strzały w klatkę piersiową i nadal patrzył się z niedowierzaniem że jednak przegrał i zaraz umrze. ;) .
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Suciak Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27
  • Rejestracja 2010-02-22
Napisano 23 maj 2010 - 19:08

Śmierć Tsu`tey`a mnie poruszyła bardzo, nawet jak był wrogo nastawiony to jakoś go polubiłem. Ale bardziej od tego zadziałała na mnie "prawie śmierć" Neytiri. Gdy Seze umarła, a ona tam stała za drzewem, już chciała strzelać, a ja tylko w myślach "Boże, nie strzelaj do nich.. Matko bo zginiesz, prosze, żeby tylko nie zgineła...".
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Wolf Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 324
  • Rejestracja 2010-02-18
Napisano 23 maj 2010 - 19:37

Mnie najbardziej poruszyła śmierć Trudy. Oddała życie za istoty które prawie nie znała. Nie wiem czy widziała jakiegokolwiek Na'vi przed bitwą (pomijając awatary). Z ludzi to chyba ją najbardziej lubiłem i jak jej Samson wybuchł to nie chciałem uwierzyć że zginęła :( Ale cóż poradzić, oddała życie za słuszną sprawę tak jak wielu Na'vi i Grace.
"Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy."
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Nowy nick dedykuje tym którym stary trudno się wymawiało xD
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Susano'o Ikona

• Ikran Makto
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 920
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 23 maj 2010 - 20:11

Tsu'tey. Z racji ogromnego cierpienia i hańby, jakiej zaznał od "ludzi" nieba. :(
Dołączona grafika
Dołączona grafikaFìkifkey alor yawne lu oeruDołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   MoP Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 102
  • Rejestracja 2010-03-29
Napisano 23 maj 2010 - 20:57

Mnie również poruszyła śmierć Trudy. W dodatku zaskoczyła, myślałem że przeżyje. Oddała życie pomagając Jake'owi i ratując Na'vi. Od samego początku można było zauważyć, że była przeciwna Quaritchowi i nie chciała spełniać jego rozkazów (bitwa o Hometree), z ludzi również najbardziej ją polubiłem.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   odyniec15 Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja 2010-05-23

Napisano 23 maj 2010 - 21:21

I mnie najbardziej poruszyła śmierć Trudy. Postać wesoła, przyjazna ze sporym potencjałem który można by wykorzystać w następnych częściach, a tu klops. Pasowała jako dziewczyna dla Norma i na pewno by fajnie wyglądała w ciele Avatara, po prostu wielka szkoda.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Ney'ite Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 153
  • Rejestracja 2010-04-26
Napisano 23 maj 2010 - 21:55

Mnie chyba też najbardziej poruszyła śmierć Trudy. Z bardzo specyficznego powodu - podczas pierwszego seansu zupełnie mi umknęła! Dopiero gdy drugi raz byłam w kinie dotarło do mnie, że Trudy zginęła i przeżyłam ciężki szok, bo bardzo ją polubiłam. Taka wesoła i sympatyczna, a do tego, jak ktoś już zresztą pisał, potrafiła stanąć po właściwej stronie mimo, że osobiście nie była zaangażowana w kontakty z Na'vi. W momencie, kiedy wycofała się z bombardowania byłam pełna podziwu (swoją drogą, dziwne, że nie została za to ukarana - toż to złamanie rozkazu!).

Tsu'tey'a z seansu na seans jest mi coraz bardziej żal. Ech, jeden z moich ulubionych typów bohatera...!

Dziwne, że na śmierć Grace nie zareagowałam tak naprawdę jako na śmierć (chociaż - a jakże - paczka chusteczek bywa w tym momencie nieodzowna), widziałam to raczej jako bardzo spokojne odejście do lepszego świata. Widać było, że umierając była szczęśliwa.
Dołączona grafika

"Wolna jak ptak,
Niczym anioł, co na skrzydłach mknie.
Lekka jak wiatr,
Kiedy w lustrze wody budzi się..."
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   DoktorNo Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 462
  • Rejestracja 2010-03-17
Napisano 23 maj 2010 - 22:41

Prawdę mówiąc, każda śmierć w tym filmie jest poruszająca.

Mi najbardziej szkoda było tych wielu anonimowych Na'vich, co ginęli na ziemi i w powietrzu... Myśle nawet że straty wynosiły ponad 50% z nich...
--
http://doktorno.vot.pl
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Jakesully Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 258
  • Rejestracja 2010-02-12

Napisano 23 maj 2010 - 22:59

tak każda śmierć była straszna

Ale jeśli miałbym wybierać to poruszyła mnie najbardziej śmierć Grace. To ona walczyła od początku o pokojowe załatwienie sprawy, kochała Na'vich jak swoich, chciała badać Pandorę, pomóc może tym nawet Ziemianom. Na pewno wiele by dała Na'vim gdyby przeżyła. Nie zasłużyła na to, nie spełniła swojego marzenia, tak sądzę. Jak widać na Jakeu ta strata też wywarła wielki ból, stracił najbliższą mu osobę ludzką na Pandorze.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Ney'ite Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 153
  • Rejestracja 2010-04-26
Napisano 23 maj 2010 - 23:11

Moim zdaniem spełniła swoje marzenie, a nawet coś, o czym marzyć tak do końca nie śmiała. Złączyła się na zawsze ze światem, który tak bardzo kochała. Ale to prawda, że gdyby żyła, miała przed sobą jeszcze wiele do osiągnięcia, bo rozumiała o wiele więcej, niż inni Ziemianie, a do tego miała siłę, by walczyć o to, w co wierzyła. Z drugiej strony, jej śmierć też była w pewien sposób motorem dalszych zdarzeń, była taką kroplą przelewającą czarę. Na pewno nie poszła na marne, w każdym razie.
Dołączona grafika

"Wolna jak ptak,
Niczym anioł, co na skrzydłach mknie.
Lekka jak wiatr,
Kiedy w lustrze wody budzi się..."
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Meribu Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 160
  • Rejestracja 2010-05-17

Napisano 24 maj 2010 - 13:45

Śmierć Trudy i Tsu`tey, poruszyły mnie bardzo, a spotęgowała to jeszcze muzyka. Jeszcze będąc w kinie, jak przy śmierci Tsu`tey słyszałem płacz ludzi... Poruszyło mnie to bardzo.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Coliber Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 332
  • Rejestracja 2010-05-11
Napisano 24 maj 2010 - 14:10

Niewątpliwie każda śmierć w filmie jest znacząca, każdy bohater miał swoją wartość. Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że zginęło zbyt wiele ważnych postaci bez których nie można wyobrazić sobie kolejnych części Avatara. :(
Gdy zobaczyłam Sigourney Weaver w filmie to byłam w siódmym niebie bo to jedna z moich ulubionych aktorek. Najbardziej lubiłam ją w filmach science fiction i jest ona dla mnie ikoną tego gatunku filmu. Dlatego z wielkim smutkiem przeżyłam jej odejście w Avatarze- szczególnie gdy grała tak ważną postać, imponującą mi charakterem i tym czym się zajmowała. Tsu'tey odważny, waleczny i honorowy, szkoda, że już więcej nie zobaczymy kogoś tak pewnego siebie.
Także śmierć Eytukana była dla mnie ważna. Mimo tego, że w filmie nie było zbyt wielu okazji by poznać tą postać to widać było, że jest odważny, broniący swojego ludu za każdą cenę przez co trochę nierozważny. Ale bardziej niż przez osobowość to przebolałam jego śmierć za pozycję w klanie. Navi stracili przywódcę, najważniejszą i cenioną osobę- to wielka i prawdziwie smutna tragedia, która wzbudza wiele emocji
Dołączona grafika
Dream about Pandora It's all over Quaritch
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Toruk Macto Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 455
  • Rejestracja 2010-02-14
Napisano 24 maj 2010 - 18:00

Tak szczerze to to najbardziej chyba zdolowała mnie śmierć Trudy to "Wybacz Jake" i dobijający strzał. :(
Dołączona grafika
Magia jest w opinii niektórych ucieleśnieniem Chaosu. Jest kluczem zdolnym otworzyć zakazane drzwi. Drzwi, za którymi czai się koszmar, zgroza i niewyobrażalna okropność, za którymi czyhają wrogie, destrukcyjne siły, moce czystego zła, mogące unicestwić nie tylko tego, kto drzwi te uchyli, ale i cały świat. A ponieważ nie brakuje takich, którzy przy owych drzwiach manipulują, kiedyś ktoś popełni błąd, a wówczas zagłada świata będzie przesądzona i nieuchronna. Magia jest zatem zemstą i orężem Chaosu. To, że po Koniunkcji Sfer ludzie nauczyli posługiwać się magią, jest przekleństwem i zgubą świata. Zgubą ludzkości. I tak jest. Ci, którzy uważają magię za Chaos, nie mylą się.
Yennefer z Vengerbergu do Ciri podczas nauki w Ellander.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   itachi690 Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 143
  • Rejestracja 2010-02-22
Napisano 24 maj 2010 - 18:35

Miała okropną śmierci a ta muzyka bardzo smutna mi z filmu jej najbardziej szkoda było. :( .
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Bohaterowie i postacie
  • Następny temat →
  • (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3