- (7 strony)
-
- « Pierwsza
- ←
- 5
- 6
- 7
Wasze odczucia i wrażenia
Napisano 15 marzec 2010 - 19:37
Napisano 15 marzec 2010 - 22:15
Użytkownik Johnas dnia 09 marca 2010 - 18:28 napisał
Ja po avatarze przez 3 dni nie mogłem do końca dojść do siebie. Cały czas myślałem o pandorze, do tego stopnia iż ta myśl sprawiała mi nawet ból. Na myśl o avatarze kuło mnie coś w sercu tak uciążliwie, że chciałem choć na chwile o nim zapomnieć. Całymi dniami włuczyłem się bez sensu po domu. Nie mogłem się na niczym skupić. Byłem bardzo rozkojarzony. Włożyłem czajnik do chlebaka, i potem szukałem go przez godzinę nie mając pojęcia gdzie jest XD. Potem powoli wracałem do siebie. Jeszcze żaden film nie miał takiego wpływu na moją psychikę jak Avatar. Do tej pory nie ma dnia abym nie pomyślał o tym wspaniałym świecie ztworzonym przez Camerona. Cały czas o nim maże i myślę sobie, że to jest tylko sen, a prędzej czy później muszę się obudzić, lecz ja nie obudziłem się do tej pory i zapewne długo się jeszcze nie obudzę. A tak na uboczu to musze szczerze powiedzieć, że o Avatara niemal nie straciłem życia i to nie jest żart, ani przenośnia. Mianowicie gdy jechałem na przystanek rowerem ( z kąd miałem dojechać do kina) była mniej więcej 7.30, sypał gęsty śnieg i wiał dość silny wiatr. Jak na ironię wiatr wiał mi w twarz i śnieg sypał mi prosto w oczy, tag że ledwo widziałem drogę. W pewnym momencie zasłoniłem oczy ręką jadąc na oslep po śliskiej drodze. Widoczność zerowa. Nagle słyszę klakson i chamowanie. Odsłoniłem rękę i zorientowałem się iż jadę na lewym pasie, skręciłem szybko kierownicę unikając szczęśliwie samochodu i zaliczając przy tym piękną wywrotkę (trzeba też dodać iż owa sytuacja zdażyła się na zakręcie więc kierowca zobaczył mnie dość późno) . Może gdyby nie zamyślenie o filmie który miałem wtedy przed sobą i zaspanie nie doszło by do tego XD.
miałem podobne "objawy" po obejżeniu avatara np.siedząć w szkole nie mogłem się skupić na lekcji i myślałem tylko o tym filmie.Na szczęście ta "choroba" minęła po tygodniu i gdy teraz myśle o avatarze nie sprawia mi to bólu to jest myśl, że ten świat nie istnieje i powrót do rzeczywistości.Ten film mnie tak bardzo poruszył jak inny dotąd.Wiele oglądałem filmów o bardziej skomplikowanej fabule i one mnie nie ruszały.To nie jest typowy amerykański film jak 2012(gdzie na końcu myślałem że prezydent USA wypłynie żabką i przyłączy się do innych).Niby fabuła przewidywalna, ale ja nie wiedziałem co będzie dalej, czy jake przeżyje, czu quaritch zginie, czy zniszczą home tree.Jednym słowem najlepszy film jaki wiadziałęm dotychczas i raczej się to nie zmieni przez długi okres czasu(może avatar 2 to zmieni xD)
Napisano 11 czerwiec 2010 - 12:05
Napisano 25 czerwiec 2010 - 13:01
No ale mimo wszystko i tak Avatar pozostaje dla mnie wśród filmów numerem 1
Napisano 25 czerwiec 2010 - 13:24
I u mnie nie budzi takich emocji ja za pierwszym razem, może masz racje że to powodu znania filmu na pamięć lub nadmiernego oglądania np. ja w marcu przynajmniej raz na 2 dni obejrzałem avatar a teraz raz na tydzień lub 2 tygodnie, jednak avatar nadal oglądam z chęcią a nie tak jak z innymi filmami po 5-6razie nie chcę mi się już ich oglądać(nudzą mi się, „wymiotuję nimi”). Avatar obejrzałem (nie przestraszcie się

Napisano 25 czerwiec 2010 - 13:37
Tak, to prawda, że po jakimś czasie się nudzi. Jak każdy film, wiadomo. Niestety tak jest tez w moim przypadku, jednak cały czas mnie inspiruje i zachwyca, czasem wzrusza.

"I guess it was never meant to be
But it's just something we have no control over and that's what destiny is
But no more worries, rest your head and go to sleep
Maybe one day we'll wake up and this will all just be a dream"
DeviantArt
Last.fm
Napisano 25 czerwiec 2010 - 13:43
35-40 razy no to rzeczywiście sporo
Co do Avatara 2 to się tak nie ciesz, bo może być tak, że pójdziesz raz i już więcej nie wrócisz, bo film okaże się kiepski
Napisano 25 czerwiec 2010 - 15:35
Napisano 25 czerwiec 2010 - 19:07
Na dzień dzisiejszy zadowalam się słuchaniem soundtracka z filmu, zdjęciami i krótkimi filmikami z youtube
Napisano 25 czerwiec 2010 - 19:15
"Wolna jak ptak,
Niczym anioł, co na skrzydłach mknie.
Lekka jak wiatr,
Kiedy w lustrze wody budzi się..."
Napisano 25 czerwiec 2010 - 19:17
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."
Napisano 28 sierpień 2010 - 22:47
- (7 strony)
-
- « Pierwsza
- ←
- 5
- 6