Co byście powiedzieli na park rozrywki? Park rozrywki ze zwierzętami z Pandory
Napisano 21 sierpień 2010 - 13:05
Napisano 21 sierpień 2010 - 14:12
Napisano 21 sierpień 2010 - 16:32
Napisano 21 sierpień 2010 - 17:17
*Tym bardziej że nie wyobrażam sobie żeby to długo przetrwało pod gołym niebem.
Napisano 21 sierpień 2010 - 17:21
Napisano 21 sierpień 2010 - 20:30
Napisano 21 sierpień 2010 - 21:20
A co do parku, to świetny pomysł. Gdyby zostało to wybudowane pod nadzorem Camerona (z dbałością o szczegóły itp.). Dla mnie bomba

Napisano 21 sierpień 2010 - 21:57
Ale tematyczna atrakcja w stylu "Piratów z Karaibów" z Disneylandu czy "T2 3-D: Battle Across Time" byłaby fajna.
Zobaczcie:
http://en.wikipedia....tle_Across_Time
http://www.youtube.c...h?v=MaFWs4WsNX4
Sam film 3D to połowa atrakcji, uzupełnione jest to animatroniką, kaskaderami i pirotechniką.
Sama fabuła to taki suplement do "Terminatora 2", analogicznie można sobie wyobrazić np. szturmowanie bazy przez Na'vich w współpracy z naukowcami, z szalonym lotem na ikranie.
Napisano 22 sierpień 2010 - 14:23
To co by było niemożliwe do osiągnięcia, to oczywiście noszenie masek. Mutacje rośli do olbrzymich wielkości... rekonstrukcja wszystkiego. Kosztowałoby to chyba fortunę albo ze trzy. Cóż - miło by było poczuć się jak żółtodziób w takiej gęstwinie
Napisano 26 sierpień 2010 - 17:40
Napisano 05 wrzesień 2010 - 13:08
1.Pooglądali byśmy sobie na'vich tak jak to wcześniej było powiedziane
2.Park linowy ale taki bardziej avatarowy ( równoważnie stylizowane na gałęzie, zamiast zjazdu na zwykłej tyrolce coś ale lot na Ikranie ew Toruku) i inne atrakcje pozwoliły by nam poczuć się jak na'vi.
PS. Tak mi się książkowo napisało, sorry

Magia jest w opinii niektórych ucieleśnieniem Chaosu. Jest kluczem zdolnym otworzyć zakazane drzwi. Drzwi, za którymi czai się koszmar, zgroza i niewyobrażalna okropność, za którymi czyhają wrogie, destrukcyjne siły, moce czystego zła, mogące unicestwić nie tylko tego, kto drzwi te uchyli, ale i cały świat. A ponieważ nie brakuje takich, którzy przy owych drzwiach manipulują, kiedyś ktoś popełni błąd, a wówczas zagłada świata będzie przesądzona i nieuchronna. Magia jest zatem zemstą i orężem Chaosu. To, że po Koniunkcji Sfer ludzie nauczyli posługiwać się magią, jest przekleństwem i zgubą świata. Zgubą ludzkości. I tak jest. Ci, którzy uważają magię za Chaos, nie mylą się.
Yennefer z Vengerbergu do Ciri podczas nauki w Ellander.
Napisano 18 styczeń 2011 - 16:47
ja bym staranniej dobierał słowa te "dosiąść" niektórym może się skojarzyć z "robotą intymną" (można te słowo zastąpić usiąść na "barana"* dla Ney). Jako ze jesteś nowy daję ostrzeżenie (jeszcze jedno i warn) / Xantis
*na barana znaczy na ramiona
Napisano 18 styczeń 2011 - 19:00
1. wytwórnia kasę dostała i dostaje nadal za sprzedaż gadżetów...
2. aktorzy dostali
3. dystrybutorzy i kina też dostali
4. i masa innych pośredników
5. Horner i Frommer pewnie też coś dostali
6. i cała reszta ludzi którzy przy tym pracowali
7. nakręcenie dwójki też będzie kosztować
czyli to nie jest tak różowo z kasą... ostatnio widać ogromny wysyp Avatarowych pierdółek własnie jakichs piórników, śniadaniówek itp. (nie widzialem ich na wiosne i w lato zeszłego roku....) wiadomo ze na wszystkim cos zarobia ale wytwórnie obchodzi tylko kasa a juz sam fakt ze jako partnera zaprosili mcdonalds'a (który do przesłania Avatara pasuja jak pięść do nosa) sprawia że już widzę jak chętnie dają kasę na atrakcje dla fanów
co do figurek...
szkoda właśnie mi figurek z Avka. myślę, ze powinna je zrobić firma Neca. mam 3 figurki z neci: alien classic warrior, alien drone z filmu Camerona i hybryda z AVP2. Neca robi ładne figurki i spore (mają koło 20 cm) są pozycjonowalne, dobrze pomalowane, a przy tym jedna kosztowała jakies 60 zł i nie musiałęm jej sprowadzać z USA co też odbiło się kosztami w wypadku figurek z Avka.. a figurki Mattela to cóż.... zabawki. sporo zawiodłem się ich wyglądem, chociaż Neytiri mam z tej serii 20 cm-wej i nie jest taka zła. ale mogło być lepiej

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox