http://www.fanfictio.../1/0/0/0/0/0/1/
- (11 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Avatar fanfiction Opowiadania napisane przez fanów.
Napisano 20 luty 2010 - 17:57
Dziwne zachowanie Neytiri i pierwszy rozdział powieści The Endeavors of Art. Również polecam.
Po angielsku są tam setki opowiadań i powieści. Jeśli ktoś napisał cokolwiek na temat Avatara, może założyć sobie tam konto i zamieścić swoje dzieło.
Napisano 21 luty 2010 - 18:16

Napisano 24 luty 2010 - 21:18
PS. Sorry za trochę kiepską formę, pro pisarzem nie jestem
Napisano 27 luty 2010 - 18:29
Użytkownik Slavia Consesiao dnia 24 lutego 2010 - 21:18 napisał
Skromny jesteś. Że zacytuję klasyka "Co ty tam do cholery za świństwo wypalasz?"
PS: Rakun to nie przypadkiem avatar Slavii Consesiao?

Fìkifkey alor yawne lu oeru
Napisano 27 luty 2010 - 21:47
Użytkownik Susano dnia 27 lutego 2010 - 18:29 napisał
LD znacząco pomaga w opisaniu odczuć głównych bohaterów (połączenie się z avatarem, tsahaylu, ujeżdżanie thanatora) i podsuwa wiele niesamowitych wizji wizualnych. "Leśny ocean światła" i inne wyrwałem z eldeków. I to tylko tyle jeśli chodzi o inspiracje senne
Użytkownik Susano dnia 27 lutego 2010 - 18:29 napisał
Powiedział bym że możliwe... Ale ćpunem nie jestem
Napisano 02 marzec 2010 - 21:33
piszę swoje ale nie wrzuce na fanfic
PS.co działo się w tej rzece

Magia jest w opinii niektórych ucieleśnieniem Chaosu. Jest kluczem zdolnym otworzyć zakazane drzwi. Drzwi, za którymi czai się koszmar, zgroza i niewyobrażalna okropność, za którymi czyhają wrogie, destrukcyjne siły, moce czystego zła, mogące unicestwić nie tylko tego, kto drzwi te uchyli, ale i cały świat. A ponieważ nie brakuje takich, którzy przy owych drzwiach manipulują, kiedyś ktoś popełni błąd, a wówczas zagłada świata będzie przesądzona i nieuchronna. Magia jest zatem zemstą i orężem Chaosu. To, że po Koniunkcji Sfer ludzie nauczyli posługiwać się magią, jest przekleństwem i zgubą świata. Zgubą ludzkości. I tak jest. Ci, którzy uważają magię za Chaos, nie mylą się.
Yennefer z Vengerbergu do Ciri podczas nauki w Ellander.
Napisano 02 marzec 2010 - 22:56
Użytkownik Slavia Consesiao dnia 24 lutego 2010 - 21:18 napisał
Nie bądź taki skromny, jak dla mnie opowiadanie jest genialne. Czekam na następne rozdziały:).
Napisano 02 marzec 2010 - 23:39
cały fick szacuję na 20 rozdziałów. Ale natchnienia mam na tyle, aby po skończeniu tegoż ficka pisać "avatara 3"
EDIT: Już jest część 9.
Napisano 16 marzec 2010 - 12:29
edit: pozwolę sobie zauważyć nieścisłość, destination to kierunek np kierunek w jakim podąża statek. przeznaczenie do destiny albo fate więc lepiej zmień tytuł na tree of destiny/fate
edit: wersja zaktualizowana. poszedłem w kierunku filozoficzno - wzruszeniowym chyba. może czas na trochę akcji?
http://www.speedysha...iction_Beta.doc
Użytkownik Hawn'fnu edytował ten post 16 marzec 2010 - 22:14
Napisano 20 marzec 2010 - 19:37
http://www.speedysha...iction_Beta.doc wersja najnowsza jak ktoś chce.
Twój ficek też super ja czekam na następną część bo jestem ciekaw zakończenia. Obyśmy jak najszybciej go mogli dalej poczytać
- (11 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox