- (11 strony)
-
- « Pierwsza
- ←
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- →
- Ostatnia »
Avatar fanfiction Opowiadania napisane przez fanów.
Napisano 01 lipiec 2010 - 18:46
Napisano 02 lipiec 2010 - 11:23
Kolejny rozdział Misji zagościł w necie

"I guess it was never meant to be
But it's just something we have no control over and that's what destiny is
But no more worries, rest your head and go to sleep
Maybe one day we'll wake up and this will all just be a dream"
DeviantArt
Last.fm
Napisano 02 lipiec 2010 - 17:42
Fabuła. Grupka polskich gimnazjalistów przenosi się w czasie i leci na Pandorę, dostaje swoje Avatary itd. aby znaleźć szczątki Smoka.
Fabuła pasowałaby do parodii, ale z pewnością nie do poważnej pracy. No bo... Pandora i dwie przeciętne polskie nastolatki? Już nawet nie piszę o tym, że lecą z nimi chłopaki...
Ja się spodziewałem, że przeniosą się na Pandorę za pomocą jakiegoś portalu albo cuś. Byłoby to sto razy wiarygodniejsze. Bo korporacja która wydaje miliony aby polskie gimnazjalistki, które nawet angielskiego nie znają (mam rację?) znalazły mu kawałki nic nie wartego transportowca to chyba jakaś kpina
Ogólnie to nic nie trzyma się kupy i nic nie jest wiarygodne. Ale mam nadzieję że to tylko takie wrażenie po pierwszych rozdziałach. Oby już właściwa część na Pandorze była lepsza.
Co do reszty -stylu pisania, formy to jest bardzo dobrze i nie mam zastrzeżeń
Napisano 02 lipiec 2010 - 18:41
Tak, zgadzam się. Portal byłby o wiele ciekawszym rozwiązaniem, nawet na to nie wpadłam...
Fabuła będzie się rozkręcać z każdym rozdziałem. Nie gwarantuję, że się spodoba. Piszę, bo piszę - nie jestem jakimś tam mistrzem, ale próbuję swoich sił w tej dziedzinie.

"I guess it was never meant to be
But it's just something we have no control over and that's what destiny is
But no more worries, rest your head and go to sleep
Maybe one day we'll wake up and this will all just be a dream"
DeviantArt
Last.fm
Napisano 02 lipiec 2010 - 19:54
Użytkownik TheMaggie. dnia 02 lipiec 2010 - 18:41 napisał
Ja się tylko boję że wyjdzie z tego coś a'la polska telenowela. Mamy dwie dziewczyny, trzech chłopaków i tylko czekać na te wspaniałe wymiany zdań... Ale wierzę że jakoś z tego wybrniesz i będzie ciekawie mimo wszystko
Good Luck
Napisano 02 lipiec 2010 - 21:17
Zainspirowałem się snem. Nie wiem czy ktoś myślał o czymś podobnym. Co o tym sądzicie?
Napisano 04 lipiec 2010 - 16:50
Napisano 06 lipiec 2010 - 16:12
Przeczytałem kolejny rozdział twojego ficka i zachciało mi się z powrotem pisać.
Swoją drogą szkoda Norma i tej dziewczyny. Niektóre twoje teksty są rozbrajające jak to "Wymasujesz mi plecy". Fajne też że ta część była taka bardziej prześmiewcza, zabawna, itp.

Magia jest w opinii niektórych ucieleśnieniem Chaosu. Jest kluczem zdolnym otworzyć zakazane drzwi. Drzwi, za którymi czai się koszmar, zgroza i niewyobrażalna okropność, za którymi czyhają wrogie, destrukcyjne siły, moce czystego zła, mogące unicestwić nie tylko tego, kto drzwi te uchyli, ale i cały świat. A ponieważ nie brakuje takich, którzy przy owych drzwiach manipulują, kiedyś ktoś popełni błąd, a wówczas zagłada świata będzie przesądzona i nieuchronna. Magia jest zatem zemstą i orężem Chaosu. To, że po Koniunkcji Sfer ludzie nauczyli posługiwać się magią, jest przekleństwem i zgubą świata. Zgubą ludzkości. I tak jest. Ci, którzy uważają magię za Chaos, nie mylą się.
Yennefer z Vengerbergu do Ciri podczas nauki w Ellander.
Napisano 15 lipiec 2010 - 08:30
Cytat
12 rozdział to chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego, 12 dzień wyprawy może dlatego że slavia sobie tak wymyślił: 1 rozdział = 1 dzień. 12 członków wyprawy może tak wyszło przez przypadek, może nie?. To są moje wyjaśnienia ciekawe jakie będą slavii.

Napisano 16 lipiec 2010 - 10:35
Napisano 16 lipiec 2010 - 19:45
Użytkownik Na dnia 15 lipiec 2010 - 08:08 napisał
O cholera, ty, racja
Użytkownik Xantis dnia 15 lipiec 2010 - 08:30 napisał
Wyprawa rozpoczęła się dopiero w 3 rozdziale, ponadto są rozdziały w których mija więcej inż 1 dzień.
Użytkownik carrot dnia 16 lipiec 2010 - 10:35 napisał
Cóż, na obiadek i kolację to zazwyczaj mięsko Yerika, ale na pocieszenie powiem że w międzyczasie ekipa Jake'a wciągnie sobie jakiegoś owoca albo -co się tyczy Rakuna -grzybka halucynogennego
Ajajajaj, znowu problemy z pisaniem, jak tu załatać luki w scenariuszu... Trza się popytać pana Zbigniewa, pan Zbigniew zawsze ma pomysł na ciekawy wątek xD
Napisano 04 wrzesień 2010 - 20:51
PS. Kto to Pan Zbigniew?
PPS. Kiedy następny part?

Magia jest w opinii niektórych ucieleśnieniem Chaosu. Jest kluczem zdolnym otworzyć zakazane drzwi. Drzwi, za którymi czai się koszmar, zgroza i niewyobrażalna okropność, za którymi czyhają wrogie, destrukcyjne siły, moce czystego zła, mogące unicestwić nie tylko tego, kto drzwi te uchyli, ale i cały świat. A ponieważ nie brakuje takich, którzy przy owych drzwiach manipulują, kiedyś ktoś popełni błąd, a wówczas zagłada świata będzie przesądzona i nieuchronna. Magia jest zatem zemstą i orężem Chaosu. To, że po Koniunkcji Sfer ludzie nauczyli posługiwać się magią, jest przekleństwem i zgubą świata. Zgubą ludzkości. I tak jest. Ci, którzy uważają magię za Chaos, nie mylą się.
Yennefer z Vengerbergu do Ciri podczas nauki w Ellander.
Napisano 24 październik 2010 - 16:40

Fìkifkey alor yawne lu oeru
- (11 strony)
-
- « Pierwsza
- ←
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- →