Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Avatar
  • > Inne dzieła związane z Avatarem
  • > Fan fiction
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS
  • (11 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • ←
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • →
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Avatar fanfiction Opowiadania napisane przez fanów.

#81 Użytkownik nie jest zalogowany   Dav Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 155
  • Rejestracja 2010-04-24
Napisano 01 lipiec 2010 - 18:46

Kurcze czytam wszystkie fanficki polskie o Avatarze jakie mi trafią w łapy, ale te Slavii i Yagera są najlepsze! Chłopaki macie wielki talent! Mam nadzieję, że Yager napisze kolejny fanfick, oraz, że ty Slavio będziesz pisał dalej bo takich TALENTÓW nie należy marnować! :D A teraz zmieniając odrobinę temat cieszę się, że żadne tzw. "aŁtoreczki" i "Pisaki" nie piszą nic o Avatarze bo chybabym tego nie przeżył :P
0
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#82 Użytkownik nie jest zalogowany   TheMaggie. Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 171
  • Rejestracja 2010-04-03
Napisano 02 lipiec 2010 - 11:23

Tak, też tego nie lubię. Wpychać się do czegoś, o czym nie ma się zielonego pojęcia, bo taka moda...
Kolejny rozdział Misji zagościł w necie ^^ Nie wyświetla się, że jest nowy chapter, po prostu trzeba kliknąć w FF.
Dołączona grafika

"I guess it was never meant to be
But it's just something we have no control over and that's what destiny is
But no more worries, rest your head and go to sleep
Maybe one day we'll wake up and this will all just be a dream"

DeviantArt
Last.fm
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#83 Użytkownik nie jest zalogowany   Slavia Consesiao Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 88
  • Rejestracja 2010-02-24
Napisano 02 lipiec 2010 - 17:42

Maggie, 2 rozdział twojego ficka daje już ogólny obraz całego opowiadanka, więc pora trochę pomarudzić.

Fabuła. Grupka polskich gimnazjalistów przenosi się w czasie i leci na Pandorę, dostaje swoje Avatary itd. aby znaleźć szczątki Smoka.

Fabuła pasowałaby do parodii, ale z pewnością nie do poważnej pracy. No bo... Pandora i dwie przeciętne polskie nastolatki? Już nawet nie piszę o tym, że lecą z nimi chłopaki...

Ja się spodziewałem, że przeniosą się na Pandorę za pomocą jakiegoś portalu albo cuś. Byłoby to sto razy wiarygodniejsze. Bo korporacja która wydaje miliony aby polskie gimnazjalistki, które nawet angielskiego nie znają (mam rację?) znalazły mu kawałki nic nie wartego transportowca to chyba jakaś kpina :P

Ogólnie to nic nie trzyma się kupy i nic nie jest wiarygodne. Ale mam nadzieję że to tylko takie wrażenie po pierwszych rozdziałach. Oby już właściwa część na Pandorze była lepsza.

Co do reszty -stylu pisania, formy to jest bardzo dobrze i nie mam zastrzeżeń
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#84 Użytkownik nie jest zalogowany   TheMaggie. Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 171
  • Rejestracja 2010-04-03
Napisano 02 lipiec 2010 - 18:41

Mówiłam, ostrzegałam, ze się nie spodoba :P
Tak, zgadzam się. Portal byłby o wiele ciekawszym rozwiązaniem, nawet na to nie wpadłam... :(
Fabuła będzie się rozkręcać z każdym rozdziałem. Nie gwarantuję, że się spodoba. Piszę, bo piszę - nie jestem jakimś tam mistrzem, ale próbuję swoich sił w tej dziedzinie.
Dołączona grafika

"I guess it was never meant to be
But it's just something we have no control over and that's what destiny is
But no more worries, rest your head and go to sleep
Maybe one day we'll wake up and this will all just be a dream"

DeviantArt
Last.fm
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#85 Użytkownik jest zalogowany   Xantis Ikona

• Ikran Makto
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 1300
  • Rejestracja 2010-03-28
Napisano 02 lipiec 2010 - 18:56

Pan edziu wymiata :D , a co do opowiadanie to mi się podoba(czekam na kontynuacje)
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#86 Użytkownik nie jest zalogowany   Slavia Consesiao Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 88
  • Rejestracja 2010-02-24
Napisano 02 lipiec 2010 - 19:54

Wyświetl postUżytkownik TheMaggie. dnia 02 lipiec 2010 - 18:41 napisał

Fabuła będzie się rozkręcać z każdym rozdziałem. Nie gwarantuję, że się spodoba. Piszę, bo piszę - nie jestem jakimś tam mistrzem, ale próbuję swoich sił w tej dziedzinie.

Ja się tylko boję że wyjdzie z tego coś a'la polska telenowela. Mamy dwie dziewczyny, trzech chłopaków i tylko czekać na te wspaniałe wymiany zdań... Ale wierzę że jakoś z tego wybrniesz i będzie ciekawie mimo wszystko

Good Luck
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#87 Użytkownik nie jest zalogowany   Iv'an Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 32
  • Rejestracja 2010-06-14
Napisano 02 lipiec 2010 - 21:17

Mam pomysł (jest to WYŁĄCZNIE pomysł) na historię. W dużym skrócie wygląda to tak: jest rok ok. 2280. Na Pandorze istnieje pięć ziemskich kolonii. Cztery z nich zbuntowały się przeciwko swoim państwom macierzystym i ogłosiły niepodległość, między innymi Nowy Waszyngton. Rząd USA nie zamierza bezczynnie się temu przyglądać. Główny bohater, agent CIA, wyrusza więc na Pandorę w celu przygotowania zaplecza pod przyszłą inwazję Armii Stanów Zjednoczonych.

Zainspirowałem się snem. Nie wiem czy ktoś myślał o czymś podobnym. Co o tym sądzicie?
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#88 Użytkownik nie jest zalogowany   Slavia Consesiao Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 88
  • Rejestracja 2010-02-24
Napisano 02 lipiec 2010 - 22:15

Iv'an, no nie wiem. Mało w tym avatarowego klimatu. I kolejna inwazja, do tego ludzie vs ludzie... Hmmm. Na pewno oryginalne, ale nie wiem czy będzie zawierać to po co ficki czytamy :D
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#89 Użytkownik nie jest zalogowany   Iv'an Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 32
  • Rejestracja 2010-06-14
Napisano 02 lipiec 2010 - 23:47

Wyświetl postUżytkownik Slavia Consesiao dnia 02 lipiec 2010 - 23:15 napisał

Mało w tym avatarowego klimatu.

Ale działoby się na Pandorze, a to już coś. :D Przypominam, że jest to jedynie koncepcja.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#90 Użytkownik nie jest zalogowany   carrot Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 219
  • Rejestracja 2010-03-11

Napisano 04 lipiec 2010 - 16:50

Yager, chylę czoło przed tobą, bo stworzyłeś opowieść w świecie bardzo bliskim wizji Camerona, ale udało Ci się nie popełnić przy tym plagiatu. Myślę, że gdybyś wydał książkę to zarobił byś na niej sporo pieniędzy. Jeszcze raz dziękuję bardzo i pozdrawiam
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#91 Użytkownik nie jest zalogowany   Toruk Macto Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 455
  • Rejestracja 2010-02-14
Napisano 06 lipiec 2010 - 16:12

Salvia ty jesteś boski!!!!!
Przeczytałem kolejny rozdział twojego ficka i zachciało mi się z powrotem pisać.
Swoją drogą szkoda Norma i tej dziewczyny. Niektóre twoje teksty są rozbrajające jak to "Wymasujesz mi plecy". Fajne też że ta część była taka bardziej prześmiewcza, zabawna, itp.
Dołączona grafika
Magia jest w opinii niektórych ucieleśnieniem Chaosu. Jest kluczem zdolnym otworzyć zakazane drzwi. Drzwi, za którymi czai się koszmar, zgroza i niewyobrażalna okropność, za którymi czyhają wrogie, destrukcyjne siły, moce czystego zła, mogące unicestwić nie tylko tego, kto drzwi te uchyli, ale i cały świat. A ponieważ nie brakuje takich, którzy przy owych drzwiach manipulują, kiedyś ktoś popełni błąd, a wówczas zagłada świata będzie przesądzona i nieuchronna. Magia jest zatem zemstą i orężem Chaosu. To, że po Koniunkcji Sfer ludzie nauczyli posługiwać się magią, jest przekleństwem i zgubą świata. Zgubą ludzkości. I tak jest. Ci, którzy uważają magię za Chaos, nie mylą się.
Yennefer z Vengerbergu do Ciri podczas nauki w Ellander.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#92 Użytkownik nie jest zalogowany   Na'vi Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9
  • Rejestracja 2010-06-06

Napisano 15 lipiec 2010 - 08:08

Salvia powiesz czemu w ostatnim (jak na razie) rozdziale tak się uwziąłeś na liczbę 12 (12 rozdział, 12 dzień podróży, 12 członków wyprawy)? Czy jest to celowe, czy tak ci się złożyło?
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#93 Użytkownik jest zalogowany   Xantis Ikona

• Ikran Makto
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 1300
  • Rejestracja 2010-03-28
Napisano 15 lipiec 2010 - 08:30

Cytat

Salvia powiesz czemu w ostatnim (jak na razie) rozdziale tak się uwziąłeś na liczbę 12 (12 rozdział, 12 dzień podróży, 12 członków wyprawy)? Czy jest to celowe, czy tak ci się złożyło?

12 rozdział to chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego, 12 dzień wyprawy może dlatego że slavia sobie tak wymyślił: 1 rozdział = 1 dzień. 12 członków wyprawy może tak wyszło przez przypadek, może nie?. To są moje wyjaśnienia ciekawe jakie będą slavii.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#94 Użytkownik nie jest zalogowany   carrot Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 219
  • Rejestracja 2010-03-11

Napisano 16 lipiec 2010 - 10:35

Slavia, z niecierpliwością czekam na kontynuację, Twoja historia jest naprawdę wciągająca, ponadto masz talent tzw "lekkie pióro", co sprawia, że czyta się to z prawdziwą przyjemnością. Wiem. że nie powinienem się wtrącać w koncepcję autora, ale o ile mogę coś zasugerować, to pozwól tym nieszczęsnym Ludziom (nie przypadkowo z dużej litery) zjeść coś innego niż pieczeń ;) . Sam jestem zagorzałym mięsożercą, ale jakbym miał całe życie jeść na śniadanie, obiad i kolację schabowe, to by mnie szlag trafił :)
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#95 Użytkownik nie jest zalogowany   Slavia Consesiao Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 88
  • Rejestracja 2010-02-24
Napisano 16 lipiec 2010 - 19:45

Wyświetl postUżytkownik Na dnia 15 lipiec 2010 - 08:08 napisał

O cholera, ty, racja :P A gość z reklamy Plusa już zadaje sobie pytanie... Przypadek?

Wyświetl postUżytkownik Xantis dnia 15 lipiec 2010 - 08:30 napisał

12 dzień wyprawy może dlatego że slavia sobie tak wymyślił: 1 rozdział = 1 dzień. 12 członków wyprawy może tak wyszło przez przypadek, może nie?

Wyprawa rozpoczęła się dopiero w 3 rozdziale, ponadto są rozdziały w których mija więcej inż 1 dzień.

Wyświetl postUżytkownik carrot dnia 16 lipiec 2010 - 10:35 napisał

pozwól tym nieszczęsnym Ludziom (nie przypadkowo z dużej litery) zjeść coś innego niż pieczeń ;) . Sam jestem zagorzałym mięsożercą, ale jakbym miał całe życie jeść na śniadanie, obiad i kolację schabowe, to by mnie szlag trafił :)

Cóż, na obiadek i kolację to zazwyczaj mięsko Yerika, ale na pocieszenie powiem że w międzyczasie ekipa Jake'a wciągnie sobie jakiegoś owoca albo -co się tyczy Rakuna -grzybka halucynogennego :D

Ajajajaj, znowu problemy z pisaniem, jak tu załatać luki w scenariuszu... Trza się popytać pana Zbigniewa, pan Zbigniew zawsze ma pomysł na ciekawy wątek xD
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#96 Użytkownik jest zalogowany   Xantis Ikona

• Ikran Makto
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 1300
  • Rejestracja 2010-03-28
Napisano 16 lipiec 2010 - 20:06

Cytat

Wyprawa rozpoczęła się dopiero w 3 rozdziale, ponadto są rozdziały w których mija więcej inż 1 dzień.

Widać dawno czytałem, muszę sobie przeczytać jeszcze raz :)
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#97 Użytkownik nie jest zalogowany   Toruk Macto Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 455
  • Rejestracja 2010-02-14
Napisano 04 wrzesień 2010 - 20:51

Ja codziennie zaglądam na fanfiction bo już nie mogę doczekać się kolejnej części ficka Salvii.
PS. Kto to Pan Zbigniew?
PPS. Kiedy następny part?
Dołączona grafika
Magia jest w opinii niektórych ucieleśnieniem Chaosu. Jest kluczem zdolnym otworzyć zakazane drzwi. Drzwi, za którymi czai się koszmar, zgroza i niewyobrażalna okropność, za którymi czyhają wrogie, destrukcyjne siły, moce czystego zła, mogące unicestwić nie tylko tego, kto drzwi te uchyli, ale i cały świat. A ponieważ nie brakuje takich, którzy przy owych drzwiach manipulują, kiedyś ktoś popełni błąd, a wówczas zagłada świata będzie przesądzona i nieuchronna. Magia jest zatem zemstą i orężem Chaosu. To, że po Koniunkcji Sfer ludzie nauczyli posługiwać się magią, jest przekleństwem i zgubą świata. Zgubą ludzkości. I tak jest. Ci, którzy uważają magię za Chaos, nie mylą się.
Yennefer z Vengerbergu do Ciri podczas nauki w Ellander.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#98 Użytkownik nie jest zalogowany   Slavia Consesiao Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 88
  • Rejestracja 2010-02-24
Napisano 12 wrzesień 2010 - 11:55

Sory wszystkich nie czekajcie na dniach na nowy part, od dawna nie piszę nie mam czasu, obecnie do tego kursy i duży problem z napisaniem pewnej sceny, więc jeśli już ma się pojawić nowy part to kajś za 1,5 miesiąca
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#99 Użytkownik nie jest zalogowany   Dav Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 155
  • Rejestracja 2010-04-24
Napisano 23 październik 2010 - 20:57

Siema od pewnego czasu mam ochotę napisać fanficka ale przez mój cholerny słomiany zapał nie wiem czy podołam :(. Kopnie ktoś mojego wena? :D
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#100 Użytkownik nie jest zalogowany   Susano'o Ikona

• Ikran Makto
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 920
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 24 październik 2010 - 16:40

Widzę, że wszystkich wzięło za pisanie, no ale mamy już długie jesienne wieczory więc nie dziwota. Życzę połamania piór czy też klawiatur. W międzyczasie zapraszam(y) do fanfika, którego jestem współautorem, zaś drugim współautorem jest nasz forumowy kolega Jackal. Miłej lektury i sorki za ewentualne błędy.
Dołączona grafika
Dołączona grafikaFìkifkey alor yawne lu oeruDołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Fan fiction
  • Następny temat →
  • (11 strony)
  • +
  • « Pierwsza