Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Avatar
  • > Inne dzieła związane z Avatarem
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS
  • (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • →
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Twórczość fanów w snach Śnił ci się avatar? opisz to

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Selania Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 44
  • Rejestracja 2010-02-10
Napisano 15 luty 2010 - 20:18

Jeżlei śnił ci się avatar ot śmiało możesz sie wypowiedizeć tka jak ja :)

Mi się śnił avatar byłam Avatarem przechodziliśmy rożne zajęcia bojowe ktore przechodizłam i przydzielano do rożnych grup i potem była wojna - o ile pamiętam :) lub ktoś inny zdawał test bojowy :) byla wielka zielona góra no i ja walczyłam od nikogo nie dostałam (chodzi o walkę) :) stałam na wysokiej goze a reszta pilnowała ćwiczyłam dalej a potem sie obudzilam :) taki dziwaczny miałam sen :)
0
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Cyprian Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 139
  • Rejestracja 2010-02-13
Napisano 15 luty 2010 - 20:31

Ciekawy pomysł na temat ;) naprawdę ciekawe :)

No cóż nie pisałbym tu nic gdyby także mi się cos związanego z AVATAREM nie śniło.

No więc 4 dni temu śniło mi się, ze jestem oczywiście Jake'em i ja, Neytiri, Tsu'Tey i klan Omaticaya szykujemy się w wiosce do bitwy z RDA. kiedy nagle przylatują helikoptery korporacjii i nas atakują. W tym całym zgiełku porywają Neytiri. Potem uciekaja do swojej bazy. Wtedy postanaiam wyruszyc do wioski innego klanu Na'Vi i poprosić ich o pomoc w ataku na RDA. Żeby mi pomogli musiałem pokonać w walce ich wodza... jak go już pokonałem zebraliśmy się w dużą armię i ruszyliśmy na bazę korporacjii...

I tu był koniec (jak się obudziłem)

Przeżywałem ten sen cały dzień i nie mogłem o nim zapomnieć. Strasznie chciałem żeby mi sie jego "kontynuacja" przyśniła i nadal tego pragnę ale niestety jak na złość nie chce się przśnić. Dlatego teraz pracuję nad czymś takim jak "świadomy sen". Żebym mógł wybierać co ma mi się śnić. Najogólniej mówiąc jestem wtedy w swoim świecie takim jaki wykreuję i jestem tam jakby "bogiem". Robię co chcę, jestem kim chcę. Ale to nie jest takie proste. Gdyby było, każdy żył by w swoim świecie i nic byśmy nie mięli w tym prawdziwym ;)
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Selania Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 44
  • Rejestracja 2010-02-10
Napisano 15 luty 2010 - 20:58

Ja mam tak samo chcę dalszy ciąg ( najbardziej chciałabym zobaczyć w śnie jak wyglądam jako avatar :)) ale nie chce sie przyśnić.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Cyprian Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 139
  • Rejestracja 2010-02-13
Napisano 15 luty 2010 - 21:03

Ja się w ogóle zastanawiam czym tak naprawdę są sny? Obraz a raczej wydarzenia, które generuje nasz umysł, które czasem przeżywamy prawdziwymi uczuciami i emocjami. Kiedyś np. przyśniło mi się, że jestem na wojnie (okropność) i że ktoś mnie trafił. Wtedy naprawdę w głębi umysłu pojawiło mi się uczucie strachu. Więc sny muszą być czymś ważnym, skoro przeżywamy je tak dosłownie. (chyba, ze tylko ja tak mam :P )
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Tka'nu Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 29
  • Rejestracja 2010-02-13
Napisano 16 luty 2010 - 00:58

Sen to zmiana neurologiczna w pracy mózgu. Nic niezwykłego a zarazem bardzo niezwykłego. Gdybyś znał teorię projekcji rzeczywistości dowiedział byś się, że na jawie mózg wierzy w prawa fizyki. A w śnie nie musi. Zmienia się system zakotwiczonych patternów i pozwalasz sobie na inkubację posiadanych zasobów.

Jednym słowem, sen to układanie wspomnień w zmienionym stanie świadomości : ) Najbardziej skrystalizowana forma hipnozy

Opanuj ją, a jak mówił Cyprian staniesz się Bogiem.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Kuno Ikona

• Omatikaya
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 295
  • Rejestracja 2010-02-15
Napisano 16 luty 2010 - 08:44

A mi nic się nie śni z Avatara chociaż bardzo bym chciał... Tyle, że mi nie śni się nic od.. Kilku lat a to dziwne bo mam dopiero 18... BTW ten świadomy sen musze ogarnąć ^^. Zrobie sobie rzeczywistość z avatara ^^. Wtedy pewnie pół życia spędze na spaniu no ale.. Will See...
Dołączona grafika

Spoiler

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Selania Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 44
  • Rejestracja 2010-02-10
Napisano 18 luty 2010 - 20:19

Ja tą sztukę zaczynam opanowywac wiem co sie dzieje ze jestem w snach tylko w czasie snu zapominam że chciała bym zeby śniło mi sie o Avatarze :)
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Kuno Ikona

• Omatikaya
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 295
  • Rejestracja 2010-02-15
Napisano 19 luty 2010 - 08:18

Hmm ja zawsze wiem, że śnie. Od 12 roku życia zauważyłem, że mogę je kontrolować nawet pamiętam co mi się przyśniło wtedy( byłem w jakimś ogromnym magazynie i chodził tam jakiś ogromny robot. Pomyślałem żeby podniósł nogę do góry i zamarł. Tak też się stało. Potem zrobił kilka akrobacji i się obudziłem)BTW. Nie oceniajcie mojego snu jak snu 18 latka bo miałem wtedy 12 :lol:. Wracając do tematu. Moim problemem nie jest kontrola snu tylko to, że i się nie śni :lol: i to mnie boli <_<... Fakt może trochę wiekszym problemem byłoby przypomnieć sobie w trakcie snu Avatara i stworzyć taki świat.
Pośpimy zobaczymy :D
Dołączona grafika

Spoiler

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Suciak Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27
  • Rejestracja 2010-02-22
Napisano 22 luty 2010 - 15:57

Ja opanowałem świadomy sen. Nie ma czegoś takiego jak "mi się nic nie śni". Po prostu nie pamiętasz swoich snów. Jak chce je zapamiętywać, wmiawiaj sobie przed snem, że chcesz. Idziesz spać, i mówisz sobie w myślach "chcę zapamiętać mój sen". To jest podstawa świadomego snu. A jak już się opanuje, coś świetnego. Ja już wiele razy śniłem że jestem Avatarem. Mój ulubiony sen to gdy nie byłem Avatarem, a Na`vi. I nie było żadnej wojny ani nic takiego. Byłem mieszkańcem wioski, po prostu żyłem. Wielekrotnie wracam do tego snu, naprawde fajny :)
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Reyc3r Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19
  • Rejestracja 2010-02-22

Napisano 22 luty 2010 - 20:54

Ja dzisiaj sobie wmówie że chce być Jakiem i zobaczymy Xd tylko żebym się batmanem nie stał bo wtedy będzie epic fail.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   myszka_chan Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja 2010-02-23
Napisano 23 luty 2010 - 11:15

Parę dni temu miałam dziwny, i trochę straszny sen związany z Avatarem.

Śniło mi się, że na Pandorze powstała mała kolonia gdzie ludzie mieszkali całymi rodzinami. Kolonia ta zostaje zaatakowana przez jeden z klanów Na'vi, którzy biorą do niewoli jedno z ludzkich dzieci. Kiedy docierają do swojego drzewa domu, wojownicy decydują co zrobic z dzieckiem: wielu chce zabic go w zadoścuczynieniu za zbrodnie ludzi. W trakcie podejmowania decyzji, nad wioskę nadlatują helikoptery... i na tym kończy się mój sen. :(
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Suciak Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27
  • Rejestracja 2010-02-22
Napisano 23 luty 2010 - 15:32

Wyświetl postUżytkownik Reyc3r dnia 22 lutego 2010 - 20:54 napisał

Ja dzisiaj sobie wmówie że chce być Jakiem i zobaczymy Xd tylko żebym się batmanem nie stał bo wtedy będzie epic fail.

Cóż tak to nie działa. Możesz sobie wmówić żeby ZAPAMIĘTAĆ swój sen. Żeby objąć jego "stery" to już dłuższa nauka. A jak już o tym mowa. Jakby ktoś chciał jakiegoś rodzaju pomocy, porad co do świadomego snu, to na pw niech napisze to coś zdziałamy ;)
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Slavia Consesiao Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 88
  • Rejestracja 2010-02-24
Napisano 24 luty 2010 - 21:27

Panowie i panie, bawicie się w jakieś nędzne inkubacje snów... I jeszcze robicie to bez sensu.

Jak pisał ktoś wyżej -uczcie się świadomego śnienia. Śnisz, jesteś świadom tego że jesteś we śnie i robisz co chcesz. Masz władzę nad wszystkim. Można stać się na'vi, poszaleć na pandorze na ikranach i ogólnie robić wszystko, na co pozwala nam wyobraźnia. Wizualnie sen niczym nie różni się od reala.

Opiszę mój ostatni, świadomy sen.

No więc tak :rolleyes: Na początek uzyskanie świadomości. Standard, TR (test rzeczywistości). Po paru snach normalnych budzę się, zapisuję je (jakieś tam pierdoły o robieniu grilla w łazience), przez 15 min czytam o LD (lucid dream - świadomym śnie) i kładę się spać. MILDowa autosugestia -zapamiętanie snu, pamięć o TR. Powoli zasypiam. Chwyta mnie skurcz w łydce. Po zebraniu się z podłogi wchodzę z powrotem do łóżka i kontynuuję autosugestię. Zasypiam w końcu. Rozpoczyna się najdłuższa faza REM i najbardziej stabilna...
Chodzę se po wsi i patrzę a tu mój kumpel chce skoczyć z dachu sklepu. Skacze, tyle że zamiast lecieć na dół unosi się w powietrzu. Myślę se coś jest nie tak, przeca to przeczy prawom i lewom fizyki. No to podskakuję. Opadam powoli. Podskakuję jeszcze raz i unoszę się w powietrzu. Przelatuję 10 metrów i ląduję. I tu robię tzw. "Dobitkę" nieświadomości i uświadamiam się całkowicie dzięki zrobieniu TR.

Nigdy się do tego nie przyzwyczaję. Złapanie się za nos i skapnięcie się że można oddychać zawsze zaskakuje i daje zaje*istą radochę. Tak jakbyś teraz przed kompem zrobił TR i skapnął się że to sen. Właściwie zawsze od momentu wzięcia oddechu przez zatkany nos następuje "zmiana opcji" i natychmiast czujemy się tak jak w realu, a mózg "zapisuje" wszystko ładnie żebyśmy pamiętali to jak najlepiej, z najmniejszymi detalami (pod warunkiem że obudzisz się bezpośrednio potem z tego LD, jak będziesz miał fałszywe przebudzenie to można pamiętać gorzej).

Pierwsze co robię to się rozglądam. Obok sklepu wielki bilboard z reklamą avatara. W realu mamy reklamę dachówek :PSmile Widzę kumpla na chodniku, coś krzyczy do mnie, ale mam go w dupce, Pandora czeka. Lecę w stronę sklepu. Wyobrażam sobie że za drzwiami sklepu znajduje się wnętrze Hometree. Wchodzę. Jestem w Hometree. Był arnek, przy ognisku siedzieli jacyś tam wojownicy i jedli. Jak się tam znalazłem to się wszyscy na mnie gapili. Zapomniałem... Cały czas byłem cholernym Człowiekiem Nieba <_<Very Happy Po chwili nawet Neytiri podeszła do mnie. Sięgałem jej do pasa -_- No to zamknąłem oczy i wyobrażałem sobie nowe ciało. Otwieram i już jestem wyższy od Ney :rolleyes: Powiedziałem jej po angielsku I see you ona zaczęła o czymś dupcyć nie pamiętam o czym. Potem spytałem się jej kiedy bedziem łapać swojego Ikrana (głupie pytanie w końcu "uczyła mnie" dopiero kilka sennych dni) ona inteligentnie odpowiedziała że "kiedy będziesz gotowy". OMG, jak najprędzej ubić jakiegoś spasionego Yerika i marsz w góry Hallelujah -tak żem se pomyślał.

Tym razem dałem się ponieść i pozwoliłem Ney żeby "zrobiła ze mną co chciała". Poszłem za nią do lasu. No i tu kurde się zaczęło O_O zaatakował nas Thanator. Ja zacząłem sie popisywać i wskoczyłem mu na grzbiet i się podłączyłem (poczułem się jakby przybyło mi 6 nóg) Cały czas myślałem o moim ficku i oto tego skutki. Ney nie spodobało się to co robię i mnie pogoniła O_o Potem żem zlazł z "Maksia" i chodziłem dalej za Neytiri. Dopiero wtedy zauważyłem że miała na plecach zaje*isty łuk. Fajny kształt. Jak żem się tak an nią z tyłu patrzył to mózg zaczął mi nasuwać myśli o <nie dla dzieci>... Oj we snach łatwo utracić nad sobą kontrolę w takich hardkorowych sytuacjach :DSmile

Szłem za nią i szłem no i tak przez długi czas, zacząłem tracić cierpliwość, czas leci LD nie będzie trwać wiecznie. Spytałem się jej daleko jeszcze a ona tylko "mawey" no i nagle obraz zanika, ja krzyczę "ostrość x1000" a Ney wyglądała jakby chciała mnie uspokoić pięścią, widok jej twarzy (cudnej zresztą jak zwykle, będzie natchnienie do ficka) był ostatnim widokiem w tym LD. Widziałem tylko ciemność i czułem moje prawdziwe ciało leżące w łóżku. Próby powrotu do snu zakończone niepowodzeniem. TR. To nie było FP (fałszywe pzrebudzenie). Zapis świadomego snu numer 23...
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Konrad Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 137
  • Rejestracja 2010-02-16
Napisano 24 luty 2010 - 22:33

Hm, miałem kilka razy w życiu świadomy sen ale jakoś się nie interesowałem tym by taki sen wywołać. Ale tak czytając te Wasze wypowiedzi a w szczególności wypowiedź Salvii (co prawda pierwszych dwóch akapitów to nie zrozumiałem o co w nich biega xD) nabrałem chęci żeby się tego nauczyć. Tak więc jakbyście mogli wyjaśnić tak dokładniej co i jak ;)
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Slavia Consesiao Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 88
  • Rejestracja 2010-02-24
Napisano 24 luty 2010 - 23:31

Wyświetl postUżytkownik konrad509 dnia 24 lutego 2010 - 22:33 napisał

nabrałem chęci żeby się tego nauczyć. Tak więc jakbyście mogli wyjaśnić tak dokładniej co i jak ;)

Będzie to chyba kolejne forum, w którym założę temat z kursem świadomego śnienia :rolleyes:
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Suciak Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27
  • Rejestracja 2010-02-22
Napisano 25 luty 2010 - 13:33

Wyświetl postUżytkownik Slavia Consesiao dnia 24 lutego 2010 - 23:31 napisał

Będzie to chyba kolejne forum, w którym założę temat z kursem świadomego śnienia :rolleyes:

Wcale nie trzeba nic zakładać. Ja nauczyłem się świadomego śnienia poprzez znalezienie 5 częściowej serii filmików na Spryciarze.pl

Link Tutaj
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Konrad Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 137
  • Rejestracja 2010-02-16
Napisano 25 luty 2010 - 16:07

Wyświetl postUżytkownik Suciak dnia 25 lutego 2010 - 13:33 napisał

Wcale nie trzeba nic zakładać. Ja nauczyłem się świadomego śnienia poprzez znalezienie 5 częściowej serii filmików na Spryciarze.pl

Link Tutaj

Obejrzałem sobie. Najbardziej nie podoba mi się idea pisania dzienników, gdyż nie lubię pisać :P

Z dwoma rzeczami o których koleś mówił bym się nie zgodził. Chyba że tylko ja tak mam. Według niego czas płynie we śnie tak samo jak w rzeczywistości, czyli że jak we śnie minęło 10 minut to i w realu też. Ja odczuwam różnice w czasie. Druga rzecz to odczuwanie przyjemności związanej z uprawianiem seksu. Nigdy we śnie praktycznie nie czułem jakiejś większej przyjemności.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Suciak Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27
  • Rejestracja 2010-02-22
Napisano 25 luty 2010 - 16:33

Wyświetl postUżytkownik konrad509 dnia 25 lutego 2010 - 16:07 napisał

Obejrzałem sobie. Najbardziej nie podoba mi się idea pisania dzienników, gdyż nie lubię pisać :P

Z dwoma rzeczami o których koleś mówił bym się nie zgodził. Chyba że tylko ja tak mam. Według niego czas płynie we śnie tak samo jak w rzeczywistości, czyli że jak we śnie minęło 10 minut to i w realu też. Ja odczuwam różnice w czasie. Druga rzecz to odczuwanie przyjemności związanej z uprawianiem seksu. Nigdy we śnie praktycznie nie czułem jakiejś większej przyjemności.

Dziennik jest zbędny, sam gościu mówi że nie jest obowiązkowy lecz pomocny. Co do czasu to oczywiście też się zgadzam, tej części filmiku nie rozumiem :)
A co do przyjemności. Nie odczuwałeś jej w ten sposób prawdopodobnie dlatego, że nie śniłeś świadomie, lecz nie jestem pewien. W każdym razie moje odczucia są bardzo pozytywne :D
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Slavia Consesiao Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 88
  • Rejestracja 2010-02-24
Napisano 25 luty 2010 - 16:38

Suciak, to żeś zaszalał, uczenie się z 5 jakichś tam filmików (autor o ile mi wiadomo stary dobry Adaś Bytof).

Mało w nich jest opisane, ja tam mam na stanie z 15 e-booków o LD i nie tylko :)

Jestem hardkorowcem, robię TRy co 5 minut i LD co 2-3 dni.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Konrad Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 137
  • Rejestracja 2010-02-16
Napisano 25 luty 2010 - 17:31

Wyświetl postUżytkownik Suciak dnia 25 lutego 2010 - 16:33 napisał

A co do przyjemności. Nie odczuwałeś jej w ten sposób prawdopodobnie dlatego, że nie śniłeś świadomie, lecz nie jestem pewien.

No fakt, to były normalne sny. Myślałem, że to się odnosi także do zwykłych snów :)
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Inne dzieła związane z Avatarem
  • Następny temat →
  • (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2