Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Avatar
  • > Inne dzieła związane z Avatarem
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS
  • (4 strony)
  • +
  • ←
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • →
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Twórczość fanów w snach Śnił ci się avatar? opisz to

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   Slavia Consesiao Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 88
  • Rejestracja 2010-02-24
Napisano 25 luty 2010 - 18:01

Z tym orgazmami kilkunastokrotnie intensywniejszymi to prawda. Konrad, musiałeś mieć akurat taki sen, w którym przyjemność była "low" ale się ciesz bo by cie od razu ze snu wywaliło jakby intensywność była większa :)

A dziennik snów jest obowiązkowy. Bez niego pamięć snów się tragicznie pogarsza. Każdy normalny oneironauta posiada dziennik.
0
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   Suciak Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27
  • Rejestracja 2010-02-22
Napisano 25 luty 2010 - 19:20

Ja jakoś się z tych filmików nauczyłem i sobie świadomie śnie. Też mam dziennik, ale nie wiem czy jest on aż tak niezbędny, no ale cóż, taki spec wie lepiej. A co do tych 15 e-book`ów. Miej se co chcesz. Jak dla mnie to zwykłe dodatki. Ja mam swój zeszycik, długopisik, łóżeczko, i to mi jakoś do świadomych snów wystarcza. Jestem zwyczajnym wolnym strzelcem, hardcorowcu. :D
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Slavia Consesiao Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 88
  • Rejestracja 2010-02-24
Napisano 26 luty 2010 - 00:01

Wyświetl postUżytkownik Suciak dnia 25 lutego 2010 - 19:20 napisał

Ja mam swój zeszycik, długopisik, łóżeczko, i to mi jakoś do świadomych snów wystarcza. Jestem zwyczajnym wolnym strzelcem, hardcorowcu. :D

A myślisz, że ja co robię? Mi też wystarcza dziennik i autosugestia. Tyle że to nie jest tak, że każdy, tak jak ty, nauczy się świadomego śnienia ot tak z paru filmików. U każdego działa to inaczej i w różnym tempie. W e-bookach zawarte są podstawowe informacje dla każdego. Te parę filmików to ułamek podstawowej wiedzy i wątpię żeby każdy się z tego cokolwiek nauczył.

Ja np. preferuję technikę 4+1 w połączeniu z MILDem -ewentualnie WILDem -trudniejszy, ale daje świadomość totalną.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Susano'o Ikona

• Ikran Makto
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 920
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 26 luty 2010 - 00:22

Kilka dni temu śniła mi się kobieta przygnieciona jakimś ciężarem i rozpaczliwie prosząca o pomoc. Twarzy i sylwetki nie pamiętam, ale skojarzył mi się ten sen z Neytiri próbującą się wydostać spod ciała Palulukana.
Dołączona grafika
Dołączona grafikaFìkifkey alor yawne lu oeruDołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   Konrad Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 137
  • Rejestracja 2010-02-16
Napisano 26 luty 2010 - 10:54

A mi się dzisiaj znowu śniła Neytiri :D I to nawet w miarę normalnie wyglądała, bo w poprzednich snach to wiedziałem że to jest Neytiri ale w ogóle jej nie przypominała :lol: I co prawda to był krótki sen ale był przyjemny bo Neytiri była w nim moją przyjaciółką :) Tylko że teraz znowu będę o niej myślał cały dzień <_<
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   Johnas Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 419
  • Rejestracja 2010-02-26
Napisano 26 luty 2010 - 19:48

Mnie avatar śnił się trzy razy. Pierwszy sen był pokopany jak nieszczęście, a drugie całkiem fajne. Jednak że mało z nich pamiętam, nie będę się rozpisywał o ich treści,. Ten pierwszy pamiętam dobrze.... ale uwierzcie mi, nie chcielibyście tego słuchać ( był on o avatarze II) .
Z góry przepraszam za moje błędy ortograficzne, stylistyczne, językowe, składniowe itp...
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   Susano'o Ikona

• Ikran Makto
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 920
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 27 luty 2010 - 18:49

Wyświetl postUżytkownik Cyprian dnia 15 lutego 2010 - 21:03 napisał

Kiedyś np. przyśniło mi się, że jestem na wojnie (okropność) i że ktoś mnie trafił. Wtedy naprawdę w głębi umysłu pojawiło mi się uczucie strachu.

Też miałem 2-3 krotnie sen, w którym zginąłem (raz było to chyba w okolicznościach, że jechałem rowerem i spadłem ze skarpy). Zawsze się wtedy obudziłem z lękiem. Są strony o snach, gdzie jest przypisana symbolika śniących nam się rzeczy lub zjawisk, i była też tam wzmianka, że sen, w którym giniemy zwiastuje długie życie. :)

Wyświetl postUżytkownik damkol224 dnia 16 lutego 2010 - 08:44 napisał

A mi nic się nie śni z Avatara chociaż bardzo bym chciał

Pewnie dlatego, że za bardzo myślisz o Pandorze, a na siłę nic się nie da, podobnie jak ja, też niestety nie miałem do tej pory snu stricte avatarowego. :(
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   Cyprian Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 139
  • Rejestracja 2010-02-13
Napisano 27 luty 2010 - 22:16

Mógłby ktoś mi pomóc dojść do tego co oznacza mój sen ??

Otóż jestem na swojej działce daleko od miasta, i co jakiś czas zauważam Neytiri ale ona się przede mną ukrywa i za każdym razem ucieka. Potem mówię do niej by nie uciekała i ona zostaje, potem długo rozmawiamy - nie pamiętam o czym - aż tu nagle słyszę "koguty" policyjne. Proszę Neytiri by schowała się w piwnicy i żeby nie walczyła z policją. ona schodzi do piwnicy. Ona i ja jesteśmy przerażeni. (gdy prowadze ją do piwnicy ukazuje mi się nagle jako zabawka, "figurka", którą znoszę do piwnicy i tam ukrywam). Potem wyglądam prze okno i widzę, ze dom jest otoczony przez policję, FBI i naukowców. Rozkładają sprzęty i chwilkę potem szturmuja dom. Próbuję z nimi walczyc by zostawili mnie i Neytiri w spokoju ale oni mnie łapią i wstrzykują coś na uspokojenie i zapinają w kajdany. potem prowadzą mnie do piwnicy, a tam widze Neytiri próbującą walczyć z policjantami uzbrojonymi w karabiny maszynowe. Proszę ją by przestała walczyć a ona mnie posłuchała. potem widze jak ja biorą do jakiejś komory, ładują do helikoptera i odlatują. Potem policja i FBI odjeżdżają. Noi tutaj sie to kończy.

PS.Ten sen zniszczył mi cały dzień. Nie mogłem przestać o nim myśleć i cały czas miałem wrażenie, że jestem obserwowany przez cos lub kogoś. I miałem ten sen gdy depresja mi mijała a tu nagle ten sen i przez niego depresja trwała u mnie jeszcze 2 tygodnie.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Slavia Consesiao Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 88
  • Rejestracja 2010-02-24
Napisano 27 luty 2010 - 23:33

Miałem niedawno też normalny sen z Ney. Siedziałem nad jakimś stawem, rozmawiałem o czymś z Neytiri (o, nawet pamiętam jeden tekst "to ludzie nieba" mówiła o kimś).

Po paru chwilach nagle do stawu zaczęła biegnąć ogromna grupa małych (ludzkich) dzieci. Było pewne, że chcą wskoczyć do stawu i się utopić O_O.

Neytiri krzyczała do mnie abym je ratował. Dzieci zaczęły wskakiwać do wody i się topić. Ney nadal krzyczała abym je ratował. Chciałem to zrobić ale... Tu sie przyznam, mam lekką hydrofobię (lęk przed głęboką wodą, uraz z dzieciństwa). W końcu się przełamałem -wskoczyłem do wody i zanurkowałem. Po chwili nie mogłem się poruszyć pod wodą. Chyba ze strachu. Widziałem tylko jak dzieci opadają na dno... No i koniec snu.

Sny zawsze mają za sobą jakieś ważne przesłanie dla naszej osoby. Nasza podświadomość zna nas lepiej niż my sami.

Jaki wniosek wyciągnąć z tego snu? Byłem bezradny i patrzyłem, jak dzieci umierają. Sparaliżował mnie strach. Nic nie mogłem zrobić. Paskudna sprawa...
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   kubos Ikona

• Omatikaya
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 323
  • Rejestracja 2010-02-13
Napisano 28 luty 2010 - 10:54

Śniła mi się dzisiaj bioluminescencja Pandoriańskiej flory. Wyglądało to naprawdę świetnie :)
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   promil 42 Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 33
  • Rejestracja 2010-02-26
Napisano 03 marzec 2010 - 20:17

Heh ;) to napewno musiło być świetne przeżycie ;) ja jeszcze tak niemiałem :( ale coraz częściej zapamiętuje swoje sny [odkąd prowadze dziennik snów] więc mam nadzieje że niedługo ...... ;)
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   Johnas Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 419
  • Rejestracja 2010-02-26
Napisano 04 marzec 2010 - 19:12

Mnie się dziś coś o avatarze śniło, ale nic już z tego nie pamiętam. Kompletnie nic. No prawie. :(
Z góry przepraszam za moje błędy ortograficzne, stylistyczne, językowe, składniowe itp...
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   Toruk Macto Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 455
  • Rejestracja 2010-02-14
Napisano 06 marzec 2010 - 18:08

ostatnio miałem taki sen:
ja jako Jake stoję na jakimś wysoki drzewie, biorę rozbieg po gałęzi skacze tak jak Ney skakała gdy mnie uczyła, ześlizguje się po liściach.
Obok stoi Neryti i śmieje się
-No wreszcie ci się udało ma Jake!
-Ha ha! odpowiadam.
Potem wygłupiamy się ja wrzucam ją do rzeki, ona się wynurza (wygląda jak anioł), chlapie na mnie wodą...
Wracamy do Hell's Gate i o czymś rozmawiamy.
Nagle ona mdleje, niosę ją do Mo'at, ona mówi
-Olo'eyectan zostaw ją ze mną.
-No dobra.
Wychodzę i ja też mdleje... Potem tylko ciemność i ktoś mnie niesie.
Budzę się obok Ney, leżymy na czymś twardym nad nami stoi Na'vi mianowany szamanem czy jakoś tak i krzyczy
-Niech nieczyste duchy odejdą od nas!
Dopiero teraz widzę że jesteśmy związani liną za ręce, tak że ja mam ją zawiązaną na lewej ręce ona na prawej.Szaman unosi nóż, ja z Ney toczymy sięna 2 rózne strony stołu...
-Udało się-krzyczy Mo'at-odzyskali dobrego ducha!
Potem wszystko wraca do normy
Dołączona grafika
Magia jest w opinii niektórych ucieleśnieniem Chaosu. Jest kluczem zdolnym otworzyć zakazane drzwi. Drzwi, za którymi czai się koszmar, zgroza i niewyobrażalna okropność, za którymi czyhają wrogie, destrukcyjne siły, moce czystego zła, mogące unicestwić nie tylko tego, kto drzwi te uchyli, ale i cały świat. A ponieważ nie brakuje takich, którzy przy owych drzwiach manipulują, kiedyś ktoś popełni błąd, a wówczas zagłada świata będzie przesądzona i nieuchronna. Magia jest zatem zemstą i orężem Chaosu. To, że po Koniunkcji Sfer ludzie nauczyli posługiwać się magią, jest przekleństwem i zgubą świata. Zgubą ludzkości. I tak jest. Ci, którzy uważają magię za Chaos, nie mylą się.
Yennefer z Vengerbergu do Ciri podczas nauki w Ellander.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   Galeandir Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 47
  • Rejestracja 2010-03-04
Napisano 09 marzec 2010 - 19:24

Ja wiele razy kontrolowałem sen, co zawsze dawało mi ogromną radochę. Tak po prostu zacząłem śnić i wpływać na sen, bez żadnych kursów, czy nawet wzmianek o czymś takim. Lecz od czasu, gdy obejrzałem Avatara, nie pamiętam żadnego snu, i wiem, że żadnego nie kontrolowałem (mam zawsze tak, że jak sen kontroluję, to go pamiętam). Obczaję ten cały kurs świadomego snu, może mi pomoże... ;) Naprawdę, sen o Pandorze byłby dla mnie ogromnym odlotem. :D
Peace Love Empathy
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   Luke Ikona

• Pa'li Makto
  • Ikona
  • Grupa Administrator
  • Postów 682
  • Rejestracja 2010-03-06
Napisano 17 marzec 2010 - 09:45

Ponieważ ostatnio zajmowałem się tworzeniem avatarów (mój, Iknimayi), to pewnie dlatego przyśniło mi się, że byłem w ciele swojego avatara. :)

Byłem gdzieś w jakimś małym miasteczku, ale takim, że było dużo przestrzeni. Dzień był bardzo słoneczny i wokół było dużo zieleni. Nagle odkryłem, że jestem strasznie wysoki. Zorientowałem się, że jestem Na'vi. To było świetne uczucie - patrzeć na świat z wysokości 3 metrów. I to właściwie nie było tak, że czułem się wielki, ale cały świat wydawał się mniejszy. No, ale to normalne, bo Na'vi mają szerzej rozstawione oczy. :)

Pamiętam, że gdzieś biegłem. Mijałem ludzi i starałem się nie zwracać na nich uwagi. Wiem, że wszyscy byli zaskoczeni moim widokiem, bo w końcu obok nich przebiegała 3-metrowa niebieska istota. To było fajnie uczucie. :P Czułem się jak w obcym świecie, chociaż to była Ziemia. Ale czułem, że nie jestem stąd, że muszę wracać do domu, na Pandorę. Błąkałem się, szukałem schronienia. To ciekawe, że naprawdę podczas tego snu myślałem jak Na'vi. Ten świat wydawał mi się jakiś obcy, ludzie mali i dziwni, choć wszystko tak naprawdę wyglądało normalnie. Biegłem ulicami, chodnikami. Chciałem stąd uciec, z tego obcego świata. Potem usłyszałem helikoptery. Ktoś mnie ścigał. Za mną jechały policyjne radiowozy. Chcieli mnie złapać. A ja tylko chciałem wracać do domu, na Pandorę!

I teraz sen zaczął się psuć... Nagle zacząłem odzyskiwać świadomość. Sen stawał się częściowo świadomy. Zmieniłem się w człowieka. Chciałem powrócić do postaci Na'vi, ale nie mogłem. Udawało mi się to tylko na chwilę, ale potem znów byłem człowiekiem. Radiowozy policyjne już mnie otoczyły. Szukałem schronienia, ale już nie było gdzie się schować. Gdybym mógł powrócić do postaci Na'vi, to mógłbym jeszcze uciec, a teraz byłem za słaby. Dopadli mnie i wtedy się obudziłem. :P
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   Last Shadow Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 192
  • Rejestracja 2010-03-03
Napisano 17 marzec 2010 - 20:00

Ja już od dwóch tygodni próbuje mieć sen o Avatarze techniką WILD, ale mi nie wychodzi :( . A tak przy okazji- bo dopiero zacząłem przygodę ze świadomymi snami- czy do WILD`a potrzebne są testy rzeczywistości, czy poprostu od razu twój rozum ogarnia, że to sen?
Dołączona grafika

"- Hmm... Ale teraz... Ludzi jest przecież dużo więcej niż... Niż was.
- Bo mnożycie się jak króliki- zgrzytnął zębami krasnolud.- Nic, tylko byście chędożyli, w kółko, bez wyboru, z kim popadło i gdzie popadło.
(...) To i masz szczerą prawdę i wierną historię świata, którym włada ten, kto sprawniej rozłupuje innym czaszki i w szybszym tempie nadmuchuje baby. (...)
- Yarpen- rzekł zimno Geralt, podjeżdżając do nich na Płotce- Powściągnij się nieco, jeśli łaska, w doborze słów.
A. Sapkowski
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   Susano'o Ikona

• Ikran Makto
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 920
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 17 marzec 2010 - 21:09

Wyświetl postUżytkownik Last Shadow dnia 17 marca 2010 - 20:00 napisał

Ja już od dwóch tygodni próbuje mieć sen o Avatarze techniką WILD, ale mi nie wychodzi :( . A tak przy okazji- bo dopiero zacząłem przygodę ze świadomymi snami- czy do WILD`a potrzebne są testy rzeczywistości, czy poprostu od razu twój rozum ogarnia, że to sen?

Napisz na PW do "Slavia Consesiao", on jest ekspertem w tej dziedzinie, o czym najlepiej świadczy jego genialny fanfic. :D
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   Sarn Nord Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 45
  • Rejestracja 2010-02-28
Napisano 17 marzec 2010 - 21:40

Susano'o czy chodzi ci o "Avatar 2: Drzewo Przeznaczenia" ? Jeśli tak to zgadzam się z tobą mały offtop wiesz może czy zamierza on go kontynuować?

Ty się może zgadzasz na mały offtop, ale ja nie :> / Veruis
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#39 Użytkownik nie jest zalogowany   Last Shadow Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 192
  • Rejestracja 2010-03-03
Napisano 18 marzec 2010 - 23:02

Snił mie się ostatnio Arachnoid B) Chyba dlatego, że jego nazwa była jedną z pierwszych jakie zapamiętałem. Był to mój oficjalnie pierwszy sen o Avatarze :)
Dołączona grafika

"- Hmm... Ale teraz... Ludzi jest przecież dużo więcej niż... Niż was.
- Bo mnożycie się jak króliki- zgrzytnął zębami krasnolud.- Nic, tylko byście chędożyli, w kółko, bez wyboru, z kim popadło i gdzie popadło.
(...) To i masz szczerą prawdę i wierną historię świata, którym włada ten, kto sprawniej rozłupuje innym czaszki i w szybszym tempie nadmuchuje baby. (...)
- Yarpen- rzekł zimno Geralt, podjeżdżając do nich na Płotce- Powściągnij się nieco, jeśli łaska, w doborze słów.
A. Sapkowski
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#40 Użytkownik nie jest zalogowany   Slavia Consesiao Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 88
  • Rejestracja 2010-02-24
Napisano 19 marzec 2010 - 16:56

Wyświetl postUżytkownik Last Shadow dnia 17 marca 2010 - 20:00 napisał

Po pierwsze, nie "sen o avatarze" tylko świadomy sen. Po drugie, nie wychodzi ci, bo WILD jest dla profesjonalistów, którzy mają za sobą przynajmniej 50 świadomych snów. Zapomnij że teraz ci to wyjdzie. TRy nie są do tego wymagane, masz świadomość w WILDzie od początku -Ale i tak jeśli uczysz się LD, to TRy to cholerna podstawa. Bez tego ani rusz. Robić test z zatykaniem nosa co najmniej co pół godziny. I prowadzić dziennik snów. Efekty przychodzą same z czasem.

Wyświetl postUżytkownik Sarn Nord dnia 17 marca 2010 - 21:40 napisał

Susano'o czy chodzi ci o "Avatar 2: Drzewo Przeznaczenia" ? Jeśli tak to zgadzam się z tobą mały offtop wiesz może czy zamierza on go kontynuować?

Napiszę Avatara 3. To będzie innowacyjny projekt, bowiem wystąpią w nim między innymi realne postacie... W tym ja. Fick ten będzie, że tak powiem, "interaktywny". Wystąpi w nim moja ekipa (z innego forum) która sama poprowadzi losy swych bohaterów, ale z dużym ograniczeniem (możliwość wymyślenia np. wyglądu swojego ikrana). W końcu jam jest autorem :)
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Inne dzieła związane z Avatarem
  • Następny temat →
  • (4 strony)
  • +
  • ←
  • 1
  • 2