mialem wielką kiść bananów ona leżała obok na trawie i obierałem je i ze słowami "am banana" wsadzałem jej banany do buzi.
Twórczość fanów w snach Śnił ci się avatar? opisz to
Napisano 31 maj 2010 - 11:32
Napisano 04 czerwiec 2010 - 00:34
Obudziłam się w lasach Pandory. Obok mnie siedziała Na'vi, która chyba przygotowywała coś do żarcia, strasznie fajnie pachniało. Kiedy zorientowała się, że już nie śpię, tak po prostu po polsku powiedziała mi, żebym za nią szła. Okej, to idziem. Szłyśmy tak jakieś 500 m, aż w końcu zatrzymała się na jakiejś skale. Stanęła obok mnie i wskazała gdzieś hen, daleko przed siebie. Spojrzałam się - piękny widok. Lasy spowite mgłą, ikrany lecące wokół latających gór - po prostu bosko. Zapytałam się kobiety, gdzie my jesteśmy, i wtedy sen się skończył.

"I guess it was never meant to be
But it's just something we have no control over and that's what destiny is
But no more worries, rest your head and go to sleep
Maybe one day we'll wake up and this will all just be a dream"
DeviantArt
Last.fm
Napisano 05 czerwiec 2010 - 21:14
Jest scena, gdzie Na`vi się modlą pod Hometree i nagle Avatar Jake oraz Grace (

"- Hmm... Ale teraz... Ludzi jest przecież dużo więcej niż... Niż was.
- Bo mnożycie się jak króliki- zgrzytnął zębami krasnolud.- Nic, tylko byście chędożyli, w kółko, bez wyboru, z kim popadło i gdzie popadło. (...) To i masz szczerą prawdę i wierną historię świata, którym włada ten, kto sprawniej rozłupuje innym czaszki i w szybszym tempie nadmuchuje baby. (...)
- Yarpen- rzekł zimno Geralt, podjeżdżając do nich na Płotce- Powściągnij się nieco, jeśli łaska, w doborze słów.
A. Sapkowski
Napisano 09 czerwiec 2010 - 18:46
Cytat
Miałem tak kilka razy, kontrolowałem w jakimś stopniu sen ale za nic nie mogłem się obudzić, chociaż bardzo chciałem. Dla mnie to makabra, nienawidzę takich snów.
Napisano 10 czerwiec 2010 - 07:41
Napisano 10 czerwiec 2010 - 13:43
Ciekawy sen
Napisano 18 czerwiec 2010 - 23:30
Użytkownik Slavia Consesiao dnia 18 czerwca 2010 - 13:47 napisał
.... czyli? Bo nie jestem pewien czy dobrze rozumiem...

"- Hmm... Ale teraz... Ludzi jest przecież dużo więcej niż... Niż was.
- Bo mnożycie się jak króliki- zgrzytnął zębami krasnolud.- Nic, tylko byście chędożyli, w kółko, bez wyboru, z kim popadło i gdzie popadło. (...) To i masz szczerą prawdę i wierną historię świata, którym włada ten, kto sprawniej rozłupuje innym czaszki i w szybszym tempie nadmuchuje baby. (...)
- Yarpen- rzekł zimno Geralt, podjeżdżając do nich na Płotce- Powściągnij się nieco, jeśli łaska, w doborze słów.
A. Sapkowski
Napisano 22 czerwiec 2010 - 10:30

Fìkifkey alor yawne lu oeru
Napisano 28 czerwiec 2010 - 15:34
Użytkownik muppet90 dnia 28 czerwiec 2010 - 11:10 napisał
Bo to źle przeczytałeś, sen świadomy to nie śnienie na określony temat, a sen w którym mamy świadomość iż śnimy. Wywoływanie snu o określonym temacie (zwykłego snu) to inkubacja snu.
Napisano 30 czerwiec 2010 - 11:40
Użytkownik Slavia Consesiao dnia 28 czerwiec 2010 - 15:34 napisał
zgadza się ma się świadomość że się śni a inną charakterystyczną cechą jest też to że można kontrolować co ma się śnić tak jak wcześniej mówiłam. a inkubacja to tak jak mówisz wywoływanie snów świadomych. nie kłóć się. a tak przy okazji to trochę przypomina mi to Avatar bo w pewnym sensie też tam śpią i kontrolują swoje zachowanie. Na'vi mówią przecież o nich "chodzący we śnie"
Napisano 30 czerwiec 2010 - 19:44
Użytkownik muppet90 dnia 30 czerwiec 2010 - 11:40 napisał
Znowu wszystko pokićkałaś.
Nie kontrolujesz tego co ma się śnić, tylko kontrolujesz wszystko we śnie w którym właśnie jesteś. A inkubacja to wywoływanie snów NIEświadomych o określonym przez nas temacie.
Ja się nie kłócę, tylko naprowadzam cie na właściwy tor, żeby potem pierdoł w necie nie było.
Napisano 08 lipiec 2010 - 15:43

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox