Jake Sully
Napisano 15 kwiecień 2010 - 20:28
Z początku go nie lubiłem tu uczył się zwyczajów Na'Vi i zyskiwał ich zaufanie a tu zdradzał szczegóły rozkladu ich domostw .
Ale później ...
Je adore voir tu beau yeux .
I love looking in your beautiful eyes.
Me encanta ver tus hermosos ojos
Oel ngeyä lora menarit tse'eia
Napisano 15 kwiecień 2010 - 21:44

Fìkifkey alor yawne lu oeru
Napisano 16 kwiecień 2010 - 13:29
Ja tam Jake'a lubię. I wielkim plusem jest to, że się nie poddał po zniszczeniu drzewa domowego "Czasami jeden szalony czyn decyduje o całym naszym życiu". Lubię te słowa - mądre, a poza tym zaznaczają miejsce, w którym Jake objął stronę Na'vi
Albert Einstein
Napisano 16 kwiecień 2010 - 21:42
zdradzając ludziom konstrukcje domowego drzewa.
Czym przyczynił się w pewnym stopniu do zniszczenia Hometree.
Napisano 16 kwiecień 2010 - 22:11
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."
Napisano 27 kwiecień 2010 - 00:19
Później Jake chyba trochę się zapomniał... Miałam wrażenie, że on naprawdę żył w dwóch światach - trochę kim innym był w ciele avatara, a kim innym, gdy był sobą. Trochę też był zmuszony grać na dwa fronty, bo inaczej Quaritch zaatakowałby natychmiast, a Jake nie miałby możliwości przygotować obrony. Musiał utrzymać zaufanie obu stron. Kiedy nagrywał videolog, który później pokazuje Quaritch, myślę, że nie bardzo wiedział, co robi. Nie mówił o tym, że Na'vi się nie przeniosą dlatego, żeby dać zgodę na atak. Raczej dawał upust własnemu poczuciu bezradności, niemocy, by ich ochronić zapominając, kto ten videolog obejrzy i wykorzysta. Uważam, że owszem - mógł inaczej rozegrać sprawę z Ometicaya i przekazać im to, co miał do powiedzenia w inny sposób, ale z drugiej strony, powiedzenie prawdy i przyznanie się do błędu wydaje się o wiele bardziej honorowe i szlachetne.
Jake wcale nie jest ideałem i popełnił mnóstwo błędów, wyrządził dużo złego i takie są fakty. Ale o to właśnie chodzi w tej historii: to nie opowieść o niedoścignionych ideałach, ale o ludziach, którzy mimo własnej słabości potrafią podnieść się z upadku, odnaleźć słuszną drogę. Jake chciał udowodnić sobie, że potrafi zdać każdy test. I to mu się udało chyba bardziej, niż się spodziewał.
"Wolna jak ptak,
Niczym anioł, co na skrzydłach mknie.
Lekka jak wiatr,
Kiedy w lustrze wody budzi się..."
Napisano 28 kwiecień 2010 - 13:14
To był podwójny agent
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
Napisano 30 kwiecień 2010 - 17:58
Ja pewno postąpił bym podobnie jak on.
Czyli bym próbował pogodzić 2 strony.
Napisano 30 kwiecień 2010 - 18:41
Napisano 30 kwiecień 2010 - 20:20
Napisano 01 maj 2010 - 08:51
A Jake Sully? Nie wiem czemu, ale nie czułem specjalnie na filmie, aby zmienił szczególnie swoje nastawienie do Pandory i jej mieszkańców. Od samego początku czuć, że go fascynuje... Może to kwestia gry aktorskiej Whartingtona?
Napisano 02 maj 2010 - 21:14
A Jake jak to główny bohater - zaczyna z samymi wadami, kończy w zasadzie bez wad.
1. Moje posty są subiektywne, agresywne, niegrzeczne i chamskie.
2. Moje poczucie humoru jest niesamowicie specyficzne. Toteż jeśli Cię obrażę, wyzwę, wyklnę lub zdyskryminuję uznaj to za objaw dobrego humoru.
3. To co napiszę, tyczy się dzisiaj. Jutro mogę napisać zupełnie co innego, i to też będzie prawda.
So f* what?! | Zatankować? | Na skrzydłach snu... | Przypudruj nosek... | Bądź dobry, Johnny
Napisano 03 maj 2010 - 11:08
"Wolna jak ptak,
Niczym anioł, co na skrzydłach mknie.
Lekka jak wiatr,
Kiedy w lustrze wody budzi się..."
Napisano 03 lipiec 2010 - 23:03
Przyznam, ze przepadam za nim, jak większość mężczyzn na forum przepada za Ney
Wykazał się. Pokazał, że nie jest obojętny na cudzą krzywdę jak większość korporacji. Zrobił duży krok naprzód, który inni bali się zrobić. Postawił się, wyraził swoje zdanie na ten temat i nie poddał się nawet wtedy, kiedy wiedział, że nic z tego nie będzie (patrz modlitwa Jake'a do Eywy, Wojna Finałowa i zaskoczenie, gdy okazało się że Eywa go wysłuchała
Tak na marginesie - przydałaby się paczuszka o Jake'u. Zdjęcia w jakości HD, już ktoś w shoutboxie o tym wspominał. Coś podobnego do paczuszki z Ney. Gdyby ktoś jakoś zdobył screeny z filmu z Jake'iem i przesłał linka na forum, ja i forumowicze bylibyśmy wdzięczni

"I guess it was never meant to be
But it's just something we have no control over and that's what destiny is
But no more worries, rest your head and go to sleep
Maybe one day we'll wake up and this will all just be a dream"
DeviantArt
Last.fm

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox