Czyli gdy będzie się umieć język Na'vi, będzie się myśleć jak Na'vi
Język na'vi chcesz poznać język na'vi? wejdź!
Napisano 22 marzec 2010 - 20:27
Widzę że jest pare osób chętnych na naukę języka Na'vi
Chciałbym żeby tu powstała lista chętnych do nauki i pod koniec tygodnia (Niedziela-Poniedziałek) prosiłbym moderatora/admina forum o kontakt do mnie na gg z tą listą. Mnie tu nie będzię gdyż pracuję nad jedną rzeczą z Języka Na'vi i to pochłonie cały mój czas. Więc do dzieła
Jeśli się taka grupka zbierze to mogę POMÓC poprowadzić dział Języka
Na gg nie pomagam!!
Uwaga na gg mogę być czasami nie miły- zaczeły do mnie trolle pisać i prosiłbym o nick jak już bedzie ktos pisał
Można się ze mną kontaktować poprzez PW.
Napisano 22 marzec 2010 - 21:22

"- Hmm... Ale teraz... Ludzi jest przecież dużo więcej niż... Niż was.
- Bo mnożycie się jak króliki- zgrzytnął zębami krasnolud.- Nic, tylko byście chędożyli, w kółko, bez wyboru, z kim popadło i gdzie popadło. (...) To i masz szczerą prawdę i wierną historię świata, którym włada ten, kto sprawniej rozłupuje innym czaszki i w szybszym tempie nadmuchuje baby. (...)
- Yarpen- rzekł zimno Geralt, podjeżdżając do nich na Płotce- Powściągnij się nieco, jeśli łaska, w doborze słów.
A. Sapkowski
Napisano 22 marzec 2010 - 21:42
Temat: Uczestnictwo w szkoleniu
w treści ma się znajdować nick osoby która chce dołączyć do szkoły.
Czekam do następnej niedzieli.
Wieczny Ogień, A. Sapkowski
Napisano 31 marzec 2010 - 19:43
Napisano 03 kwiecień 2010 - 19:04
Napisano 03 kwiecień 2010 - 20:34
Napisano 15 maj 2010 - 08:28

,,Nazwa, którą Na^vi nadali temu stworzeniu wywodzi się z wierzeń. Mówią one, że jeśli Leonopteriks rzuci na ciebie cień, będzie to ostatni cień, jaki ujrzysz w życiu."
Napisano 29 maj 2010 - 16:08
Napisano 29 maj 2010 - 19:04
Użytkownik Tsante dnia 29 maja 2010 - 17:08 napisał
Miałem ściągnięte i wrzucam (to chyba to): http://img444.images...ndiumpolish.jpg
Polecam sobie wszystko ściągnąć i trzymać u siebie
PS. To co na tej grafice, to samo jest w kompendium.
Napisano 04 czerwiec 2010 - 20:18
Napisano 30 czerwiec 2010 - 16:52
Użytkownik Tsante dnia 17 czerwiec 2010 - 16:51 napisał
Polskich materiałów nie ma. Gdyż nie ma żadnego materialnego źródła do nauki.
Jedyne co jest to learnnavi. Polska sekcja się wykruszyła i nikt się tym już raczej nie zajmuje.
Jedyne co to jak ktoś jest dobry z angielskiego może pomóc tłumaczyć ja sprawdzę. Inaczej się nie da. Albo sami się weźmiecie albo będziecie stękać, że nie ma po polsku.
Napisano 01 lipiec 2010 - 23:26
Użytkownik Kxrekorikus dnia 30 czerwiec 2010 - 16:52 napisał
Jedyne co jest to learnnavi. Polska sekcja się wykruszyła i nikt się tym już raczej nie zajmuje.
Jedyne co to jak ktoś jest dobry z angielskiego może pomóc tłumaczyć ja sprawdzę. Inaczej się nie da. Albo sami się weźmiecie albo będziecie stękać, że nie ma po polsku.
Źródła oficjalnego nie ma, natomiast ja tłumaczę wszystko co mi wpadnie w ręce w tym oryginalny blog Frommera jak tylko pojawiają się nowe wiadomości:
Blog:
naviteri.org
Natomiast jego przetłumaczona (wersja wymaga jeszcze trochę pracy, ale najważniejsza jest treść a ta pojawia sie w miarę na bierząco):
naviteri.blogspot.com
To moja pierwsza wiadomość na tym forum i naprawdę nie chciał bym kopiować wiadomości między dwoma forami. Miałbym więc propozycję by nie prowadzić tutaj jakiegoś dużego działu dotyczącego języka tylko z dyskusjami dot języka przenieść się na forum jemu poświęcone:
http://forum.learnnavi.org/jezyk-navi/
Wiem że to wygląda jak reklama innego forum, do tego jestem jego moderatorem... Lecz tak to wygląda bo to jest reklama innego forum. O ile przyznaję, że forum to jest duże o tyle dział dotyczący języka pozostawia bardzo dużo do życzenia a zdecydowana większość materiałów zamieszczanych tutaj to linki do materiałów z forum learnnavi.org
Co do nieaktualności polskich materiałów. Język zmienia i rozrasta się w bardzo szybkim tempie i nikt nie nadąży tłumaczyć wszystkich materiałów. Gdybyśmy mieli jakiś podział na ludzi odpowiedzialnych za konkretne dokumenty. Dlatego też ja nieoficjalnie ale bardzo poważnie tłumaczę ten blog Frommera, szczególnie że mają się na nim pojawić lekcję zarówno dla początkujących jak i dla zaawansowanych.
Tak więc możecie być pewni pojawienia się nowych materiałów również po Polsku już wkrótce (linki podałem wcześniej w tym poście)

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox